Lounais-Häme

Itsenäisyyspäivänä kolme kenraaliylennystä

Tasavallan presidentti päätti 617 reservin ylennyksestä.
Tasavallan presidentti ylensi 617 henkilöä reservissä. Kuva: Anja Filppula
Tasavallan presidentti ylensi 617 henkilöä reservissä. Kuva: Anja Filppula

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on päättänyt kolmesta kenraaliylennyksestä puolustusvoimissa itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta lukien. Lippueamiraali Jori Matias Harju ylennettiin kontra-amiraaliksi, prikaatikenraali Jukka Sonninen kenraalimajuriksi ja eversti Jukka Jokinen prikaatikenraaliksi.

Kontra-amiraali Jori Matias Harju (s. 1964) on toiminut Merivoimien komentajana 1.1.2019 lukien. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa merivoimien operaatiopäällikkönä, valmiuspäällikkönä Merivoimien esikunnassa, Puolustusvoimien operaatiokeskuksen päällikkönä Pääesikunnassa, vanhempana osastoesiupseerina puolustusministeriössä ja Suomenlinnan Rannikkorykmentin komentajana. Lippueamiraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2018.

Kenraalimajuri Jukka Tapio Sonninen (s. 1960) on palvellut vuodesta 2015 lähtien koulutuspäällikkönä Pääesikunnassa. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Kainuun prikaatin komentajana, apulaisosastopäällikkönä ja sektorijohtajana Pääesikunnassa sekä valtioneuvoston turvallisuuspäällikkönä. Prikaatikenraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2014.

Prikaatikenraali Jukka Erkki Paavali Jokinen (s. 1967) on palvellut Karjalan prikaatin komentajana elokuusta 2019 lähtien. Aiemmin hän on toiminut muun muassa kadettikoulun johtajana Maanpuolustuskorkeakoulussa, sektorijohtajana Pääesikunnassa ja tasavallan presidentin adjutanttina. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2016.

Puolustushallinnossa tasavallan presidentti päätti muun muassa kahdeksasta everstiylennyksestä ja yhdestä kommodoriylennyksestä.

Tasavallan presidentti on ylentänyt reservissä yhteensä 617 reservin upseeria ja erikoisupseeria.

Aluetoimistojen päälliköt ja joukko-osastojen komentajat ovat päättäneet aliupseerien ja miehistön sekä palkatun siviilihenkilöstön ylennyksistä reservissä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic