Lounais-Häme

Ivanka Trump teki pesäeroa isänsä mielipiteisiin

Washington
03.08.2018, 03:31

Ulkomaat

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin tytär Ivanka Trump on tehnyt pesäeroa isäänsä ottamalla julkisesti jyrkästi kantaa perheiden erottamista vastaan ja sanomalla, etteivät tiedotusvälineet ole kansan vihollinen.
Presidentti Trump kutsuu usein kotimaansa sanomalehtiä ja uutiskanavia kansan viholliseksi. Tyttärensä kommentista kuultuaan hän täsmensi näkemystään Twitterissä ja painotti, ettei ole tyttärensä arviosta eri mieltä.
– Kansan vihollinen ovat VALEUUTISET, jotka muodostavat suuren osuuden kaikista tiedotusvälineistä, hän kirjoitti.
Muun muassa uutiskanava CNN saa usein Trumpilta valeuutisten leiman. Hän kutsuu valeuutisiksi säännönmukaisesti myös itselleen epäedullisia uutisia niiden lähteestä riippumatta.

Tyttären mielipiteillä harvoin vaikutusta

Ivanka Trump sanoo, että hänelle oli synkkä hetki, kun hänen isänsä hallinto erotti rajalla lapsia vanhemmistaan.
– Vastustan kiihkeästi perheiden erottamista ja vanhempien ja lasten erottamista toisistaan, hän painotti liberaalin uutissivuston Axioksen järjestämässä konferenssissa.
Hän ei kuitenkaan ottanut perheiden erottamiseen julkisesti kantaa ennen kuin vasta sitten, kun hänen isänsä oli kesäkuun lopulla määrännyt lopettamaan käytännön.
Ivanka Trump ja hänen miehensä Jared Kushner eivät ole läheskään kaikista poliittisista kysymyksistä samaa mieltä republikaanipuolueen tai presidentti Trumpin kanssa. Vaikka he molemmat työskentelevät presidentin neuvonantajina, heidän vaikutusvaltansa on jäänyt vähäisemmäksi kuin moni demokraattipuolueen äänestäjä oli toivonut.
Ivanka Trump kannatti esimerkiksi Yhdysvaltojen mukanaoloa Pariisin ilmastosopimuksessa, josta hänen isänsä kuitenkin päätti irtautua. Hän vastusti avoimesti republikaanien senaattoriehdokasta Roy Moorea, jota syytettiin teinityttöjen seksuaalisesta häirinnästä, mutta hänen isänsä antoi siitä huolimatta Moorelle tukensa.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1025115155632455680

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti