Lounais-Häme

Ja suomirokki soi: Skaala on laaja, kun rokki kajahtaa Forssan työväentalolla

Tähtikitaristi Costello Hautamäki edustaa Popedaa muuten paikallisvoimin soivassa konsertissa.
Uskoa sopii, että suomirokki soi näillä voimin vakuuttavasti, vaikka keikka joukkuekokoonpanon ensimmäinen onkin. Kuva: Tapio Tuomela

T arja Aro, laulu, Markku Tähtinen, laulu&kitara, Marko Simi, laulu&kitara, Timo Tuomi, basso&laulu, Tike Haavisto, rummut&laulu ja Juhani Kähkönen, koskettimet. Tiedettyjä ja tunnustettuja tekijöitä jokainen lounaishämäläisistä bändikuvioistakin.

Mutta kysymyksen kuuluessa, oletteko nousseet yhdessä tällä poppoolla estradille, alkaa muistelusten sävyttämä keskustelu. Kun vastausta joutuu odottelemaan, on ryhdyttävä luonnostelemaan johtopäätöstä.

Siis: koossa lienee määrätynlainen projektikokoonpano. Ainakin s en perusteella , että lauantaina 24.9. odottava Suomi-rokkia-keikka on kaikesta päätellen joukon ensiesiintyminen yhdessä. Mahdotonta ei kuitenkaan ole, että joskus vielä harjoitettaisiin musisointia samoin voimin yleisön edessä.

– Monet heistä ovat käyneet eri yhteyksissä hyvinkin tutuiksi esiintymiskavereina. Varmaan jopa useimpien kanssa olen noussut lavalle joissain yhteyksissä. En silti ole ollut koskaan heidän kaikkien kanssa keikalla yhtä aikaa, summaa asetelmaa Markku ”Make” Tähtinen , joka edustaa kaartia ala n kokeneimmasta päästä.

Mies tunnetaan laajalla skaalalla vaikuttavana musiikin tulkkina, joka on viihtynyt estradeilla niin rokkarina , herkkäsävyis enä trubaduur ina kuin gospelkuorolaiseksi eläytyneenä.

Omimmillaan hän tuntee kuitenkin liikkuvansa 1960- ja -70-lukujen melodisen popin linjoilla. Keskeisenä esimerkkinä toimii hänen pitkäaikainen ja CCR-ohjelmistosta ponnistava Green River -bändi.

Suomirokin pariin lähtiessään Tähtinen tunnustaa koettelevansa mukavuusalueensa rajojen kestävyyttä.

– Totta kai suomirokin rintamalla on tehty myös hyvää musiikkia. Kun tällaisessa kokoonpanossa tarjottiin paikkaa, niin tartuin ilman muuta tilaisuuteen, hän viestii.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Melodisen musiikin voimaan uskova Markku ”Make” Tähtinen lähtee tulkitsemaan suomirokkia, kun kutsu hyväksi havaittuun ja muutenkin mieleiseen joukkoon kävi. Kuva: Tapio Tuomela

Melodisen musiikin voimaan uskova Markku ”Make” Tähtinen lähtee tulkitsemaan suomirokkia, kun kutsu hyväksi havaittuun ja muutenkin mieleiseen joukkoon kävi. Kuva: Tapio Tuomela

Laidasta laitaan

Forssan Kulttuuri Axelin järjestämä Suomi-rokkia-konsertti tarttuu aiheeseen leveällä otteella. Mukaan mahtuu aineistoa 1960-luvulta lähtien J imi&The Beatmakersien My Only One -ikivihreästä, Badding Somerjoen ja Hassisen koneen kautta Dingoon, Eppuihin, Hectoriin jne. Forssan kotikenttäläistekijöitäkään, kuten Karmaa ja Jonna Tervomaata unohtamatta.

Myös lajin nimekkäille ja ansioituneillekin manselaisvaikuttajille kuuluu huomio tapahtumassa. Kyseisi in suomirokin lipunkantajiin itseoikeutetusti lukeutuva Popeda on läsnä tilaisuudessa jopa henkilökohtaise lla edustajalla , kun tähtikitaristi Costello Hautamäki saapuu lavavieraaksi.

– Mitä siitä voi muuta ajatella , kuin että hieno kunnianosoitus meille kaikille mukaan lukien yleisöllemme, kun yksi Suomen parhaista kitaristeista ja kaikin puolin mukava mies muutenkin huomioi Suomi-rokkia-ko n serttimme, tiivistyy projektikokoonpanon tervetuliaissanoma Costello Hautamäelle.

Uusimmat

Fingerpori

comic