Lounais-Häme Forssa

Jäägurtti toi konttinsa Lamminrantaan – Paikkaa vanhan kioskin jättämää lovea

Frozen yogurtia eli jääjugurttia myyvä Jäägurtti avasi ovensa Lamminrannassa hieman ennen juhannusta.
Jäägurtti-yrittäjä Nina Senelin mukaan forssalaiset ovat ottaneet yrityksen positiivisesti vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jäägurtti-yrittäjä Nina Senelin mukaan forssalaiset ovat ottaneet yrityksen positiivisesti vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Juhannusviikolla Lamminrannan kioskin ja saunan viereen ilmestyi kontti, jonka katolla lukee “frozen yogurt”.

Jäägurtti-kahvilan yrittäjä Nina Senel kertoo, että idea Jäägurtin tuomisesta Forssaan tapahtui ilman sen suurempaa ennakointia.

– En ole aiemmin toiminut yrittäjänä. Selasin yhtenä päivänä nettiä ja tämä tuli vastaan. Päätin, että tätä alan tehdä.

Senelin pitämä Jäägurtti-kahvila ei ole ainut laatuaan. Jäägurtti-ketjulla on yhteensä neljä konttia ympäri Suomen. Forssan lisäksi kontteja on Turussa kaksi ja Hangossa yksi.

 

Forssan kontin avajaispäivää vietettiin juhannusta edeltävänä torstaina. Asiakkailta saatu palaute on muutaman viikon aukiolon jälkeen ollut myönteistä.

– Asiakkaat ovat kiitelleet sitä, että Forssaan on tullut tällainen uusi juttu. Forssassa ei ole aiemmin ollut mitään tällaista. Myös itse tuotteesta on pidetty ja sitä on kehuttu paljon, Senel sanoo.

Jäägurtti ja sauna ovat kesän ajan ainoat Lamminrannassa auki olevat paikat, sillä Lamminrannan kioski on koko kesän suljettuna.

 

Jäägurtin päätuote on frozen yogurt eli suomalaisittain jääjugurtti. Jääjugurtin lisäksi kontilla on myynnissä luomukahvia ja -teetä.

Asiakas kokoaa itse annoksensa, eli ottaa kuppiin haluamansa määrän jugurttia ja valitsee siihen itselleen mieluisat lisukkeet. Annoksen hinta määräytyy sen painon mukaan.

Jääjugurtti on gluteenitonta ja vähälaktoosista. Lisukkeiksi voi valita muun muassa marjoja ja hedelmiä sekä erilaisia karkkeja.

– Marjat ostan aina paikallisilta tuottajilta. Olisin halunnut tehdä sopimuksen jonkin paikallisen tuottajan kanssa, mutta on hankala arvioida, paljonko marjoja päivittäin menee.

Raaka-ainekulujen lisäksi kahvilan aukipidossa maksaa alueen vuokra, sähkö ja vesi sekä tietenkin yrittäjän itsensä työ.

– Tähän toimintaan oli helppo lähteä yrittäjäksi, koska kulut ovat niin pienet, ettei tästä paljoa takkiinsa voi saada, Senel sanoo.

 

Jäägurtti on avoinna päivittäin kello 11–18, mutta kuitenkin säävarauksella.

– Olen vuokrannut kaupungilta kontin vaatiman 30 neliömetrin alueen. Vuokrasopimus on 6. lokakuuta asti, eli liikettä on mahdollista pitää sinne asti auki. Tämä on kuitenkin hyvin sääaltista työtä, Senel sanoo.

Kontin ulkopuolella on yhdeksän asiakaspaikkaa. Senelin mukaan aurinkoisina päivinä monet kuitenkin hakevat jääjugurttiannoksen ja menevät takaisin rannalle syömään sen.

Syksyn saapuessa kontti ja jääjugurttikahvila sulkevat ovensa.

– Sitten palaan takaisin normaalitöihin ravintola-alalle, jolla olen aiemmin työskennellyt, Senel kertoo. FL

 

Edit 12.7.2019 klo 8.42: Korjattu kirjoitusvirheet.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

18.2.2020

Uusimmat