Lounais-Häme Lounais-Häme

Katso video: Jäähallien yleisöluistelut ovat tupaten täynnä – Vain yhdessä paikassa on päästy tänä talvena ulkojäälle Lounais-Hämeessä

Meneillään oleva talvi on ollut tähän mennessä toivoton ulkojäiden kannalta. Jäähallien yleisövuorot ovatkin olleet tupaten täynnä.

Forssan jäähallissa viiletti torstaina satoja luistinpareja, kun Suomea kiertävä Ice Skating Tour pysähtyi Forssassa. Aamu- ja iltapäivän aikana luistelemassa kävi yli 500 alakoululaista ja illalla oli koko perheen luistelutapahtuman vuoro.

– Koululaisten luistelussa oli iloinen melske. Juttelin yhden opettajan kanssa ja hän sanoi, että oppilaat lähtevät tapahtumaan tosi mielellään. Isommassa porukassa tasoerot hukkuvat paremmin kuin liikuntatuntien luisteluissa, Forssan kaupungin liikuntasihteeri Pauliina Jolanki huomauttaa.

Suomen Luisteluliiton ja Taitoluisteluliiton järjestämä Ice Skating Tour lähti liikkeelle marraskuun alussa Virroilta. Somerolla kiertue stoppasi marraskuun lopussa ja Urjalassa loppiaisena. Kiertue päättyy helmikuun lopussa.

Jani Mauristo ja tytär Emma Mauristo (4 vuotta), tulivat luistelemaan. Jani sanoi, että Emma luistelee paremmin kuin viime vuonna.

Sateet sulattivat jään Teurollakin

Jäähallien yleisöluisteluvuorot ovat olleet kuluneen talven aikana erittäin suosittuja, sattuneesta syystä. Ulkojäällä on tämän talven aikana Lounais-Hämeessä päästy tiettävästi luistelemaan ainoastaan Tammelan Teurolla. Teuron koulun vanhempainyhdistys sai jään luistelukuntoon vuodenvaihteen tienoilla. Ilo ei ollut pitkäaikainen, sillä plussakelit sulattivat jään parin päivän kuluttua.

– Jään saaminen luistelukuntoon vaatii parin päivän työn. Seuraamme tilannetta koko ajan ja jos näyttää siltä, että pakkasta olisi luvassa pidemmäksi ajaksi kuin kahdeksi päiväksi, niin ryhdymme jäädytystyöhön uudestaan, Ilona Saaristo vanhempainyhdistyksestä lupaa.

Hiihtolomaviikoille ylimääräiset luisteluvuorot

Forssassa yleisö pääsee luistelemaan keskiviikko- ja perjantai-iltapäivisin sekä sunnuntaisin. Kaikki vuorot ovat mailattomia. Somerolla ja Urjalassa sunnuntain yleisövuorot on jaettu mailalliseen ja mailattomaan vuoroon. Kaikissa halleissa ottelut ja turnaukset saattavat siirtää yleisövuoroja, joten ennen luistelemaan lähtöä kannattaa tarkastaa kalenterit hallien nettisivuilta.

– Yleisöluisteluissa on käynyt paljon porukkaa, mutta ainakaan vielä ei ole koettu tarvetta vuorojen lisäämiseen. Täytyy katsoa, lisääkö esimerkiksi Ice Skating Tour intoa niin paljon, että lisävuoroja kaivattaisiin. Molemmat hallit ovat Forssassa tosin erittäin buukattuja, liikuntasihteeri Jolanki toteaa.

Hiihtolomaviikoille kaikkiin halleihin on tulossa ylimääräisiä yleisöluisteluvuoroja.

Urjalassa yleisöluistelujen kävijämäärät ovat olleet vähintään kaksin-, jopa kolminkertaisia viime talveen nähden.

– Ulkojäälle ei pääse, hiihtämään ei pääse, koko ajan on pimeää. On hyvä, että ihmiset lähtevät edes luistelemaan, jäävuoroista Urjalassa vastaava Timo Luukkonen sanoo. FL

Ica Skating Tour tuo luistelun iloa ympäri Suomen. Forssan jäähallissa muun muassa kisailtiin, limbottiin, pujoteltiin ja tanssittiin jäädiscossa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ica Skating Tour tuo luistelun iloa ympäri Suomen. Forssan jäähallissa muun muassa kisailtiin, limbottiin, pujoteltiin ja tanssittiin jäädiscossa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Missä pääsee jäälle?

Forssan harjoitusjäähalli

Keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 13–15 ja sunnuntaisin klo 14–16.

Someron jäähalli

Sunnuntaisin tunnin mailaton ja tunnin mailallinen vuoro, ajat vaihtelevat.

Urjalan jäähalli

Sunnuntaisin klo 9.30–10.45 mailaton vuoro, klo 10.45–12 mailallinen vuoro.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

25.2.2020

Uusimmat