Lounais-Häme Hämeenlinna

"Jaahas", sanoi väärän nimen antanut autoilija ja kaahasi poliiseilta pakoon kahtasataa - Oikeus ei voinut tuomita

Oikeuden mukaan ainoa näyttö miehen syyllisyydestä oli liian epävarma.
Arkistokuva.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus vapautti torstaina syytteistä miehen, jota syytettiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja väärän henkilötiedon antamisesta poliisille.

Tunnistettiin myöhemmin valokuvasta

Mies joutui syytetyksi, kun poliisi kesällä 2018 tunnisti hänen kuvansa toisen rikostutkinnan yhteydessä käytettyjen valokuvien joukosta.

Poliisin mukaan mies oli vuoden 2018 toukokuussa Padasjoentiellä antanut väärät henkilötiedot liikennepysäytyksen yhteydessä. Auton kuljettajalla ei ollut ajokorttia, mutta hänellä oli hallussaan sakkolappu, jota hän väitti omakseen.

Poliisin pyytäessä kuljettajaa astumaan ulos autosta tämä oli todennut ääneen ”jaahas” ja sen jälkeen paennut paikalta noin 200 kilometrin tuntinopeudella. Poliisit eivät saaneet miestä kiinni.

Kertoi olleensa Tampereella baarissa

Takaa-ajettu auto oli vielä samana yönä siirretty uuden omistajan nimiin. Poliisin mukaan uuden omistajan tai sakkolapussa mainitun henkilön kuvat eivät muistuttaneet syytettyä.

Syytetty mies kertoi olleensa takaa-ajon aikaan Tampereella baarissa.

Kaikki syytteet hylättiin

Oikeuden mukaan oli mahdollista, että poliisin muistikuvat autoa ajaneesta henkilöstä olivat noin kolmen kuukauden aikana ennen valokuvan näkemistä heikentyneet.

Kun muutakaan näyttöä syyllisyydestä ei ollut, hylkäsi oikeus kaikki syytteet. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic