Lounais-Häme

Jääradalta SM-pronssia - hurjapää Ahlbom kesällä mitalijahtiin speedwayssä

Jokioislainen Henri Ahlbom nousi pronssille viikonvaihteessa päättyneessä jääradan SM-sarjassa.

Parikymppinen Ahlbom oli ennen päätösviikonloppua sarjassa neljäntenä. Lauantaina Saarijärvellä hän kipusi kokonaiskilpailussa kolmanneksi ja piti paikkansa sunnuntain viimeisessä osakilpailussa Konnevedellä, vaikka kansainvälisilläkin radoilla mainetta niittänyt Tatu Lauslehto yritti pistää Ahlbomin tiukoille.

Suomen mestaruuden A450-luokassa vei Äänekosken Moottorikerhon Vertti Takala, joka oli ykkönen myös pienemmässä A250-luokassa. SM-hopeaa A450-luokassa ennen Ahlbomia otti seurakaveri, Seinäjoen Moottorikerhoa edustava Mikko Koskinen.

-Totta kai olen todella tyytyväinen tulokseen, tämä on ensimmäinen mitalini jääradalta, kertoo Ahlbom, jolla oli kahdelta edelliseltä talvelta sarjasta seitsemäs sija.

Laji näytti Konnevedellä vaarallisuutensa, kun Jalasjärven Moottorikerhon Joel Latvala ja Forssan Moottoriseuran Joel Vinnikainen kolaroivat aika-ajossa. Molemmat loukkaantuivat törmäyksessä ja heidät vietiin sairaalaan. Forssalainen Vinnikainen mursi tilanteessa kätensä, mutta on jo päässyt sairaalasta kotiin.

 

Ahlbom ajoi tasaisen vahvan jääratakauden. Hän oli parhaassa kisassa toinen, heikoimmillaankin kuudes.

Sekä kuski että uusi KTM-pyörä osoittivat iskukykynsä.

-Mäen Timo teki pyörään iskarit, sillä oli tosi hyvää ajaa, Ahlbom kiittää.

Ahlbom aikoo ajaa jääradan SM-sarjaa myös ensi talvena, mielessä mitalin kirkastaminen.

-Varmuutta löytyy, samoin vauhtiakin. Lähdössä on vielä parantamista, se on saatava paremmin kohdilleen, Ahlbom suunnittelee.

 

Ahlbomin kalenteri on piukassa myös kesällä. Jokioislaiskuski ajaa speedwayssä joukkueiden SM-liigaa, jossa hänen seuransa Porin Nopea Racing aikoo puolustaa menestyksekkäästi Suomen mestaruuttaan.

Henkilökohtaisella puolella hän aikoo osallistua sekä nuorten että aikuisten SM-kisoihin.

-Tämä on viimeinen kerta, kun saan ajaa myös nuorissa. Lähden hakemaan Suomen mestaruutta, ilmoittaa Ahlbom, jonka on parhaimmillaan ollut nuorissa pronssilla.

Aikuisten SM-taistoon hän ei ole miettinyt tarkkaa tavoitetta, mutta uskoo, että A-finaaliin eli neljän parhaan joukkoon olisi saumoja.

Uutena lajina hän aikoo kokeilla maarataa. Lajin SM-kisa ajetaan kesällä Teivon raviradalla.

– Maaradasta on sen verran vähän kokemusta, että uskalla sanoa siihen mitään tavoitteita. Pilvenmäellä on noin kuukauden päästä ajoleiri, joka aloittaa kesäkauden. Siellä saa jo vähän tuntumaa lajiin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic