Lounais-Häme

Jäästä se pienikin ponnistaa

Hapuilevia potkuja, jännittyneitä ilmeitä, pyllähdyksiä. Vielä enemmän jäällä nähtiin hienoja liukuja, komeita maaleja ja iloisia ilmeitä, kun Forssassa järjestettiin lauantaina Länsi-Suomen alueen ringettekoulujen päätösturnaus.

Mukana oli seitsemän peliryhmää, viidestä eri seurasta. Jäällä viiletti FoPSin lisäksi Ilveksen, VaPSin, VG:n ja Merikarvian pikkuisia ringettekoululaisia, iältään neljästä yhdeksään vuoteen.

-Voi kun tämän saman innostuksen ja peli-ilon saisi pysymään pelaajien mukana seuraavat kymmenen ja kaksikymmentä vuotta, totesi ringettevalmennuspäällikkö Anu Pitkänen FoPSista.

Pitkäsen mukaan eilinen turnaus oli pelaajille ensimmäinen, jossa he pääsivät kunnolla pelaamisen makuun. On eri asia pelata erivärinen paita päällä olevaa toista seuraa vastaan, kuin kokeilla pelaamista oman joukkueen pelaajien kesken harjoituksissa.

-Monia jännitti jäälle mennessä aika paljon. Mutta kun päästiin pelaamaan, ilme muuttui ja kaikki jolta kysyin kertoivat, että kivaa oli. Lapsista näkyy peli-ilo, Pitkänen sanoi.

Järjestävältä seuralta FoPSilta oli turnauksessa kaksi ryhmää, 17 tyttöä.

-Meillä on ollut ringettekoulussa noin 20 tyttöä, mutta ihan kaikki eivät päässeet paikalle. Osalla on tähän aikaan matkoja ja osa oli jonkun toisen lajin turnauksessa. Tässä iässä on vain eduksi, jos lapsi harrastaa useampaa lajia, Pitkänen muistutti.

 

Ringettekoulujen Länsi-Suomen alueen lopputurnaus järjestettiin Forssassa ensimmäistä kertaa. Laajalla alueella pidetään toinenkin turnaus Laitilassa, johon osallistuu lähinnä Turun seudun joukkueita.

Pelien ohella lapsille oli hallilla tarjolla temppurataa, laukaisupistettä, arpajaisia ja tietysti kioskipalvelut. Tiiviin turnauksen järjestäminen on tiukka rypistys seuralle.

-Meillä on täällä talkoolaisia joka joukkueesta F-junnuista naisiin, Pitkänen kertoi.

 

Ringettekoulut ovat Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitolle ja sen seuroille tärkeä osa toimintaa.

-Ringettekoulut ovat se väylä, jolla suurin osa harrastajista saadaan mukaan lajiin. Näissä alueiden lopputurnauksissa lapset pääsevät vielä näkemään, mitä se palaaminen oikein on, liiton seurakehittäjä Merja Markkanen kertoi.

Markkasen mukaan Suomessa on noin 4 000 ringetten harrastajaa. Määrä on noussut kymmenen viime vuoden aikana, mutta pysynyt 2-3 vuotta paikoillaan.

-Siellä missä on palkatut vetäjät, harrastajamäärät ovat nousussa, Markkanen sanoi. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic