Lounais-Häme

Jäikö joulukortti lähettämättä? – Katso tästä joulupostin viimeiset lähetyspäivät

Joulutervehdyksen ehtii vielä askartelemaan viikonlopun aikana ja lähettämään ensi viikon alussa. Kuva: Seppo Pessinen
Joulutervehdyksen ehtii vielä askartelemaan viikonlopun aikana ja lähettämään ensi viikon alussa. Kuva: Seppo Pessinen

Joulukorttien lähettäminen joulupostimerkillä ei enää onnistu, mutta ei hätää: Kortit ehtivät vielä jouluksi ensi viikollakin.

Kotimaan ikimerkillä varustetut joulutervehdykset jaetaan jouluksi perille, kun ne postitetaan viimeistään tiistaina 17.12. kirjelaatikoiden tyhjennysaikataulujen mukaan. Kun kotimaan ikimerkin viereen lisää Plus-merkin, viimeinen postituspäivä on torstaina 19.12. Kannattaa kuitenkin huomioida, että Postin eri kirjelaatikot tyhjennetään eri aikoihin.

Kirjelaatikoiden lisäksi joulukortit voi lähettää vastaanottajille Postin myymälöiden ja palvelupisteiden kautta. Postiin jättöajat voit tarkistaa osoitteesta posti.fi/postit.

Kotimaan ikimerkillä ja Plus-postimerkillä lähetetyt joulukortit postitetaan ilman punaista kuorta.

Mikäli lahjapaketti jossain päin Eurooppaa asuvalle sukulaiselle on lähettämättä, senkin ehtii lähettää vielä, jos on nopea. Tosin Ruotsia ja Baltian maita kauemmaksi suunnatut lähetykset kannattaa laittaa postiin tänään perjantaina.

Ruotsiin, Viroon, Latviaan ja Liettuaan pakettien viimeinen lähetyspäivä on 16.12.

Kotimaassa XXS-koon paketit ehtivät jouluksi perille vielä torstaina 19. joulukuuta. Muut paketit netistä tai sovelluksella maksettuna ehtivät, kun ne lähettää viimeistään perjantaina 20. joulukuuta.

Posti muistuttaa tiedotteessaan, että oikea osoite on edellytys lähetyksen sujuvalle toimitukselle. Selkeästi kirjoitetut vastaanottaja- ja osoitetiedot helpottavat joulukorttien lajittelua ja jakelua. Oikean postinumeron voit tarkistaa Postin verkkosivujen postinumerohausta.

Paketin lähettäminen on edullisempaa OmaPosti-sovelluksessa tai netissä Postin sivuilla. Valmiiksi maksetun paketin voit jättää mihin tahansa Postin lähes 1700 pakettiautomaattiin tai postiin.

Vinkit jouluvalmisteluihin sekä joulutervehdysten lähetyspäivät löytyvät osoitteesta posti.fi/joulu

Uusimmat

Fingerpori

comic