Lounais-Häme

Jalkapallo Forssan ykköslaji

Jalkapallo on seurojen harrastajamäärillä mitattuna Forssan suosituin urheilulaji.

Forssan Jalkapalloklubilla oli viime kauden lopussa 412 pelaajaa.

Koripallo on kaupungin kakkonen niukasti ennen jääkiekkoa. Molempien lajien pelaajamäärät asettuvat 350:n vaiheille.

Neljäntenä joukkuelajeista on salibandy, jonka harrastajamäärä on hieman hiipunut runsaaseen kahteen sataan.

Yksilölajeista voimistelu kiilaa salibandyn ohi ja lähes koripallon ja jääkiekon tuntumaan, kun Forssan Naisvoimistelijoiden ryhmissä oli viime kuussa 324 voimistelijaa.

Jalkapallo ja FJK ovat onnistuneet pysymään Forssan ykkösinä, vaikka FJK:n pelaajamääristä on lohjennut useita kymmeniä pelaajia Tammelan Ryskeen lisättyä jalkapallon yleisseuran lajivalikoimaan kolmisen vuotta sitten.

Forssalaisten joukkueurheilijoiden määrät perustuvat lajiliittojen ylläpitämiin seurakohtaisiin pelaajalisenssien tilastoihin.

Suurin osa forssalaisseurojen pelaajista on junioreita, mutta lukemissa on kussakin lajissa myös kymmeniä aikuispelaajia sekä vielä enemmän nuorimpien ikäluokkien pallo- tai kiekkokoululaisia, jotka eivät ole mukana pelaajalisenssin edellyttämässä sarjatoiminnassa.

Forssan kaikki tilastoidut jalkapalloilijat ovat Forssan Jalkapalloklubin riveissä. Koripalloilijoista 281 junioria on ensimmäistä kauttaan toimivan Feeniks Basketin pelaajia ja loput Alun ja FoKoPon aikuispelureita. Jääkiekkoilijoista suurin osa on FoPS Juniorien kirjoissa ja muutama kymmen edustustason FPS:ssä. FoPS Juniorien ringettepelaajia ei ole laskettu jääkiekkoilijoiden joukkoon.

Forssan Suuppareilla on 166 pelaajalisenssin omaavaa peluria ja kuutisenkymmentä salibandykoululaista.

Forssalaisseurojen pelaajavertailu noudattelee valtakunnallisia tilastoja sillä poikkeuksella, että koripallo on Forssassa koko maata suositumpaa.

Jalkapallo on myös valtakunnallisesti Suomen ykköslaji yli 140 000 lisenssipelaajalla. Jääkiekko nousee kakkoseksi yli 74 000 pelaajalla ja salibandy kolmanneksi noin 65 000 pelurilla. Koripallo on joukkuelajeista neljäntenä tavoitellessaan 20 000 pelaajan rajaa. FL

Urheilijamäärät Forssassa:
Jalkapallo 412Koripallo 351Jääkiekko 341Voimistelu 324Salibandy 226

Uusimmat

Fingerpori

comic