Lounais-Häme

Jalkapalloileva Saksa palaa kesän jälkeen arkeen - Bundesliiga käynnistyy perjantaina

Berliini/Helsinki
24.08.2018, 03:19

Urheilu-uutiset

Surutyö kesän MM-fiaskon jäljiltä on Saksassa pian ohi, kun jalkapallon Bundesliiga käynnistyy perjantaina mestarijoukkue Bayern Münchenin ja viime kauden yllätyskolmosen Hoffenheimin kohtaamisella.
Bayern lähtee kauteen ennakkosuosikkina, ja ainakin MM-kisoissa pettymään joutuneilla saksalaisjyrillä Thomas Müllerillä, Manuel Neuerilla ja Mats Hummelsilla sekä puolalaismaalitykki Robert Lewandowskilla riittää näyttöhaluja.
– MM-kilpailujen pettymys antoi valtavasti motivaatiota harjoitteluun ja siihen, miten asiat voi tehdä paremmin. Jos olisi voittanut maailmanmestaruuden ja olo olisi nyt helpottunut, en tiedä tuntuisiko jokainen harjoitus yhtä tarpeelliselta kuin nyt, Müller summasi Bayern Münchenin verkkosivuilla.
Saksalaisen jalkapallon lippulaiva maajoukkue karahti kiville Volgan mutkassa Kazanissa, mutta muuten maan jalkapallolle kuuluu hyvää. Vuosituhannen vaihteen maajoukkuekriisi oli paljon syvempi, ja sen seurauksensa esimerkiksi akatemiajärjestelmä uudistettiin.
Maa tuottaa jatkuvasti huippupelaajia, ja Bundesliigan yleisömäärät ovat Euroopan korkeimmat. Monesta muusta huippusarjasta poiketen Bundesliigassa hiki haisee edelleen rahaa voimakkaammin.

Leverkusen pyrkii eroon maineestaan

Yksi nuoren polven saksalaispelaajista on Leverkusenin Julian Brandt, joka oli kesän MM-kilpailuissa yksi maajoukkueen harvoista onnistujista
– Tiedämme mestaruuden voittamisen vaikeaksi, mutta miksi emme voisi voittaa Bundesliigaa tai Eurooppa-liigaa? Jokaisen pelaajan pitää asettaa itselleen kovimmat mahdolliset tavoitteet eikä vain sanoa niin. Mestaruuksia pitää oikeasti haluta, Brandt paalutti Bildin haastattelussa.
Ilkeämieliset ovat kutsuneet Leverkusenia Neverkuseniksi, kun suurvoitot ovat kiertäneet seuran. Suomalaisittain joukkue on sarjan mielenkiintoisin. Frankfurtista siirtynyt Lukas Hradecky vartioi Leverkusenin maalia ja hyökkääjä Joel Pohjanpalo janoaa peliaikaa.

Suomalaiset pitkillä sopimuksilla

Hradeckylla, 28, on seuraavien viiden kauden aikana mahdollisuus yltää Mestarien liigaan ja tavoitella Bundesliigan mestaruutta Leverkusenissa.
Pohjanpalon tilanne on hankala. Toissa kaudella tehokkaasti vaihtomiehenä esiintynyt hyökkääjä kärsi loukkaantumisista viime kaudella ja aloittaa tämänkin kauden sairastuvan puolella. Leverkusen luottaa suomalaiseen ja antoi pari viikkoa sitten allekirjoitettavaksi vuoteen 2022 ulottuvan sopimuksen.
Werder Bremenissä urakoi suomalaistoppari Niklas Moisander, joka kuuluu joukkueensa alakerran kulmakiviin. Moisanderilla on sopimus vuoteen 2021.
Sarjan neljäs suomalainen on hollantilaisseura Twentestä siirtynyt Fredrik Jensen. Augsburg kiinnitti 20-vuotiaan keskikenttäpelaajan viideksi vuodeksi. Jensenin ensimmäinen tehtävä on pelipaikan vakiinnuttaminen.

https://fcbayern.com/fcbayerntv/en/videos/2018/08/video-interview-with-thomas-mueller-010818
https://www.bild.de/bild-plus/sport/fussball/brandt-julian/im-bild-interview-56751974,view=conversionToLogin.bild.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic