Lounais-Häme

Jalkapallon ja autoilun tyyssija

 

Kun Juha Myllylä oli lyömässä vaimonsa kanssa hynttyitä yhteen ja perustamassa uusioperhettä, oli miehellä vain yksi ehto – että hän saisi rakentaa tulevaan yhteiseen kotiin, vaimon kotitilalle Portaaseen autotallin.

-Se oli pitkäaikainen unelmani, josta olin haaveillut pikkupojasta saakka. Että saisi kunnollisen tallin, jossa olisi tilaa tehdä ja touhuta.

Ehto hyväksyttiin. Kun autotallia sitten ryhdyttiin rakentamaan, oli heti tiedossa, että mitään bensankatkuista pimeää kopperoa siitä ei tulisi.

Ei tullut ei. Tuli jotain aivan muuta. Nimittäin valoisa, neljä autoa sisälleen imaiseva talli, jossa Myllylän harrastama autofiksaus luonnistuu paremmin kuin hyvin.

-Ei ole kyllä missään kohtaa kaduttanut, että tuli tehtyä vähän reippaammin tilaa, Myllylä naurahtaa.

Kun tilaa sitten oli, pitihän se käyttää hyödyksi. Eikä tallista jäänyt pelkkä autojen säilytys- tai fiksauspaikka. Siitä tuli Myllylän oma olohuone, kisakatsomo, hyvin varusteltu baari – sanalla sanoen miesluola.

Ylös oleskelutiloihin johdattavat jykevät kierreportaat. Avaraa tilaa hallitsee biljardipöytä ja valkokangas, jolta useimmiten seurataan Englannin Valioliigan otteluja.

-Jalkapallo on lajini ja Tottenham joukkueeni. Se on ollut sitä aina. Joukkueessa pelasi aikanaan sellaisia pelaajia, jotka jäivät mieleen. Tottenham pelaa edelleen mielestäni hienoa jalkapalloa. Joukkuetta ei ole rakennettu pelkästään suurella rahalla, mies selittää faniuttaan.

Kisakatsomon viimeistelee valkokankaan lisäksi televisio, sillä toisinaan käy niin, että kaksi ottelua tulee pahasti päällekkäin ja molempia on pystyttävä seuraamaan.

-Pelejä katsotaan silloin tällöin hyvällä kaveriporukalla, mutta eniten nautin, kun saan katsoa pojan kanssa tai ihan itsekseni. Mestareiden liigan finaalin aikaan järjestetään vähän isommat illanistujaiset.

Tottenham toivottaa tulijan jo ovella tervetulleeksi. Myllylän miesluola on pullollaan rekvisiittaa, niin Tottenhamiin kuin muihinkin joukkueisiin liittyvää.

-En ole niin fanaattinen ettenkö voisi laittaa toisen joukkueen huivia esille. Olen reissannut töiden puolesta aika paljon Euroopassa ja matkoilta on kertynyt kaikenlaisia muistoja mukaan. Ne ovat löytäneet paikkansa täältä.

Myllylä tunnustaa olevansa keräilijäluonne.

-En oikein raaskisi heittää mitään pois. Näissä neliöissä on vähän sekä hyvä että huono puoli, kun tilaa riittää, mies hymähtää.

Myllylän työmatkoilta on tarttunut mukaan muitakin kuin jalkapalloon liittyviä matkamuistoja. Esimerkiksi autojen pienoismalleja, jotka lähtökohtaisesti hankittiin omille pojille.

-Pojat eivät niistä koskaan niin kovasti innostuneet, mutta tänne talliin ne sai vihdoin esille, Myllylä esittelee.

Myllylän miesluolan oleskelutilat on tehty pieteetillä. Mahdollisimman vähän on ostettu uutena – kierrätys ja itse tehty ovat läsnä näkyvästi.

-Tuttavapiirissä on onneksi kaikenlaisia ammattilaisia. Esimerkiksi takan tänne muurasi enoni. Parvi rakennettiin appiukon kelopuista. Haaveeni oli, että mahdollisimman paljon voisi hyödyntää vanhoja materiaaleja.

-Olen etsinyt tietynlaisia vanhoja nojatuoleja, mutta kun niitä ei löytynyt, jouduin ostamaan uudet. Ne menevät kyllä heti vaihtoon, jos oikeanlaiset löytyvät.

Myllylän rakentamis- ja remontoimisinto ei ole rajoittunut vain autotalliin. Pihapiirin ulkosauna on käynyt läpi perusteellisen remontin ja parhaillaan asuintilat käyvät läpi isoa muutosta. Sisustuksesta ei tarvitse perheessä juuri kiistellä.

-Meillä on vaimon kanssa hyvin samanlainen maku. Autotallin sain tosin sisustaa ihan täysin oman maun mukaan.

Projektit ovat tuoneet Myllylälle aimo annoksen uutta osaamista.

-Olen aina tykännyt tehdä käsilläni, mutta olen oppinut matkan varrella paljon uutta. Autotallissa ei varsinkaan oleskelutiloja tehdessä voinut oikein vatupassia käyttää; piti luottaa siihen, että silmä sanoo, mikä näyttää hyvältä. Olen lopputulokseen kyllä tosi tyytyväinen.

Yksi asia täydellisen miesluolan sisustuksesta vielä uupuu.

-Vinyylilevyjä soittava jukeboksi, sellaisen kun vielä löytäisi! FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti