Lounais-Häme Kanta-Häme

Jälleen yksi lähimatkailun muoto peruttu kesältä – Tiekirkkoja ei pääse kiertämään tulevina kuukausina

Tulevan kesän tiekirkkokausi kesäkuusta elokuuhun perutaan koronaepidemian vuoksi.
Forssan kirkko on tavallisesti yksi Lounais-Hämeen tiekirkoista, mutta tänä kesänä se rooli jää toteutumatta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan kirkko on tavallisesti yksi Lounais-Hämeen tiekirkoista, mutta tänä kesänä se rooli jää toteutumatta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tiekirkoista on muodostunut jo yksi perinteinen matkailun muoto, kun kirkot ympäri Suomen ovat kesäisin odottaneet ovet avoimina.

Tänä kesänä tiekirkkojen kiertäminen ei kuitenkaan onnistu, sillä koronaviruksen vuoksi kesäkuusta elokuuhun kestävä tiekirkkokausi on peruttu.

– Tiekirkot ovat madaltaneet ihmisten kynnystä tulla kirkkoihin, ja ne ovat tarjonneet levähdyspaikan rauhaa ja arkkitehtonisia elämyksiä etsiville ihmisille. Onkin erityisen harmillista, että joudumme perumaan tulevan kesän tiekirkkokauden epidemian takia, Kirkkopalvelujen kehityspäällikkö Jari Kupiainen kertoo.

Kanta-Hämeessä on Tiekirkot.fi:n mukaan tällä hetkellä yhteensä kahdeksan tiekirkkoa, mukaan lukien esimerkiksi Forssan ja Tammelan kirkot. Lounais-Hämeessä tiekirkkoja ovat myös Urjalan ja Someron kirkot.

Verkkosivuilta ajantasaista tietoa

Epidemian kestoa ja sen vaikutusta ihmisten liikkumiseen ja kokoontumisen rajoituksiin on mahdoton arvioida.

– Haluamme toimia vastuullisesti, emmekä vaarantaa kävijöitä ja työntekijöitä tilanteessa, jossa koronaviruksen leviäminen on yhä mahdollista.

Kupiainen kertoo, että osa kirkoista pitää ovensa avoinna tutustumista ja hiljentymistä varten, joten kirkossa piipahtamista kaivatessaan kannattaa tarkistaa mahdollinen aukiolo seurakunnan omilta verkkosivuilta.

Tiekirkot ovat luterilaisia ja ortodoksisia kirkkoja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden kuulla paikallisista perinteistä, historiasta, arkkitehtuurista ja taiteesta.

Ne ovat olleet kesämatkailijoiden suosittuja tutustumiskohteita ja uusia kirkkoja on liittynyt tiekirkkotoimintaan vuosittain kasvava määrä. Viime kesänä vierailijoita palveli 269 kirkkoa ja niissä vieraili lähes 350 000 matkailijaa.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic