Lounais-Häme

Jänhijoen Paukku päätti metsästysehdoista

Metsästysseura Jänhijoen Paukku juhlii ensi marraskuussa 80-vuotistaivaltaan.

Kesäkokouksessaan seura päätti metsästysajoista. Riistalintujen pyynti on sallittu asetusten mukaisina aikoina. Fasaani ja metsot rauhoitetaan. Teerikukkoja saa ampua kaksi ja naarasteeriä yhden metsästäjää kohden.

Rusakon metsästäminen on sallittu asetuksen mukaisena, valkojänis puolestaan on rauhoitettu.

Ketun, supikoiran, mäyrän ja minkin pyynti on sallittu kaikilla laillisilla keinoilla koko seuran alueella ja asetuksen sallimina aikoina. Seuraan kuulumattoman luolakoiramiehen osallistuminen luolakoirajahtiin aseen kanssa on mahdollista ilman vieraskorttia seuran jäsenen läsnä ollessa. Jahtiin voi kerralla osallistua vain yksi seuraan kuulumaton koiramies. Riistanhoitomaksun pitää olla suoritettuna.

Jouluaattona ja joulupäivänä metsästys on kokonaan kielletty.

Myös metsäkauriin metsästyksessä Paukku toimii lain sallimien aikojen ja asetusten mukaan. Hirvieläinjohtajana toimii seuran puheenjohtaja Kari Seppänen, jolle metsästykseen osallistuvan on ilmoittauduttava ennen jahdin aloittamista (050 9190 785). Saaliskiintiönä on yksi kauris/metsästäjä. Seuran johtokunta voi tarvittaessa keskeyttää metsästyksen.

Seura järjestää myös kauriin ja peuran yhteisjahteja. Niihin voi ulkopuolinen koiranohjaaja osallistua aseen kanssa. Peurajahtiin osallistuvalta metsästäjältä edellytetään riistanhoitotyötä, esimerkiksi ruokintapaikan ylläpitoa tai riistapeltoa. Riistanhoidossa hyödynnetään jo olemassa olevia ruokintapaikkoja.

Seuran pokaaliammunnan voiton vei tällä kerralla Rami Mäkelä.

Uusimmat

Fingerpori

comic