Lounais-Häme Jokioinen

Jänhijoen Paukku päätti metsästysrajoituksista - metsäjänikselle, fasaanille ja metsolle rauha

Metsäjänis vaihtaa talveksi valkoisen karvan, rusakko säilyy ruskeana. Kuvituskuva. Kuva: JS = Juhani Salo
Metsäjänis vaihtaa talveksi valkoisen karvan, rusakko säilyy ruskeana. Kuvituskuva. Kuva: JS = Juhani Salo

Metsästysseura Jänhijoen Paukku ry rauhoittaa tulevalla metsästyskaudella fasaanit ja metsot. Teerikukkoja saa metsästäjä ampua kaksi ja naaraita yhden.

Myös metsäjänis rauhoitetaan Jänhijoen Paukun alueella. Metsäjäniksen erottaa rusakosta vuodenaikojen mukaan vaihtuvasta väristä. Sen talvikarva on täysin valkoinen ja ainoastaan korvien kärjet ovat aina mustat. Kesällä selkäpuoli on tummanharmaa ja pohjavilla vaaleanharmaata samoin kuin vatsapuoli. Lyhyt töpöhäntä on valkea koko vuoden. Metsäjäniksen korvat ovat selvästi rusakon korvia pienemmät.

Rusakon karvan väri on kautta vuoden selkäpuolelta kellertävän ruskea, mahapuolelta valkea. Talvikarva on jonkin verran vaaleampi. Päässä erottuu kuono selvemmin kuin metsäjäniksellä ja myös korvat ovat isommat. Myös häntä on hieman pidempi kuin metsäjäniksellä ja päältä aina musta.

Kettua, supikoiraa, mäyrää ja minkkiä saa pyytää lainmukaisin keinoin asetuksen määräämissä rajoissa.

Peura- ja kaurismetsästyksen saa aloittaa 1. syyskuuta. Edellytyksenä on riistanhoitotyöhön osallistuminen ja jahdista ilmoittaminen hirvieläinjohtajalle. Myös seuran yhteisjahteja järjestetään.

Paukun metsästäjät voivat ampua yhden metsäkauriin per metsästäjä.

Hirvenmetsästys aloitetaan seuran alueella aikaisintaan 12. lokakuuta. Metsästäjät kokoontuvat suunnittelemaan syksyn jahteja hirvieläinkokoukseen 18. elokuuta.

Metsästys on kielletty jouluaattona ja joulupäivänä.

Metsästysseura osallistuu riistanhoitoyhdistyksen alueella anottavaan ilveslupaan. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

30.3.2020

Uusimmat