Lounais-Häme

Jani Salmi Koetuksen viuhkaan

Jani Salmi on pesäpallon Suomensarjassa jatkavan Jokioisten Koetuksen uusi pelinjohtaja.

Salmi on Koetuksen kasvatti, joka toimi ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen pelinjohtajana kuluneella kaudella Loimaan Palloilijoiden suomensarjajoukkueessa. Loimaa pudotti Koetuksen jatkosta etelälohkon välierissä otteluvoitoin 2-0.

Ennen Loimaan kautta Salmi on toiminut pelinjohtajana Pöytyällä B-poikien SM-sarjassa ja sen jälkeen pari kautta Koetuksen F-pojissa.

Salmella on lyhyt pelinjohtajakokemus myös Koetuksen miesten joukkueesta, kun hän toimi peliurallaan loukkaantuneena ollessaan parissa pelissä tilapäisenä pelinjohtajana.

– Tämä valinta on hieno kunnianosoitus työtäni kohtaan etenkin kun pääsen taas kotiseuraan, Salmi kommentoi.

– Ensi kausikin on vielä minulle opiskelua pelinjohtajana, mutta intoa kyllä riittää ja Koetuksella on potentiaalinen joukkue koossa, Salmi tuumii.

Loimaan ex-pelinjohtajalla on käsitys siitä, miksi Koetuksen nousuhaaveet murenivat elokuussa pudotuspelitappioihin LP:tä vastaan.

– Loimaalla tuntui olevan kovempi voittamisen halu ja onnistuimme taktisesti ottamaan Koetukselta parhaat aseet pois.

Ykköspesistä ja Suomensarjaa Jokioisilla pelannut 41-vuotias Salmi pelasi Koetuksessa viimeksi pari peliä kaudella 2011. Sen jälkeen hän pelasi Suomensarjaa Pöytyällä ja Köyliössä viimeksi toissa vuonna.

Pelit jatkuvat yhä veteraanitasolla, jossa Salmi on saavuttanut kuusi SM-mitalia.

– Kolmas SM-kulta tuli kuluneena kesänä Puna-Mustien joukkueessa, Salmi kertoo.

Pesäpallon lisäksi forssalaisella Salmella on pelaaja- ja valmentajakokemusta sekä jääkiekosta että salibandysta.

Jääkiekossa hän on valmentanut muun muassa FoPSin A-nuoria. Tällä kaudella hän toimii poikansa F07-joukkueen valmennustiimissä.

– Oma kiekkoilu on jäänyt harrastevuoroihin.

Salibandyssa Salmi valmensi pari vuotta sitten yhtä aikaa FoSun edustusjoukkuetta kakkosdivisioonassa sekä myös A- ja B-poikia ja vielä naistenkin joukkuetta.

Koetuksen joukkue vahvistui tällä viikolla myös pelaajapuolella, kun Riku Tainio sopi jatkosta Jokioisilla.

Tainiolla alkaa Koetuksessa jo seitsemäs kausi. Edelliskausina hyvinkääläinen on paukutellut lohkon lyöntikuninkuuksia iskettyään Koetukselle jo 478 juoksua.

Tainion myötä Koetuksella on ensi kaudeksi 11 pelaajasopimusta.

– Hankimme vielä kolme pelaajaa. Lisäksi olemme sopineet Mansen kanssa farmisopimuksesta. Superpesikseen pyrkivä Manse kokoaa 15-16 pelaajan ryhmän, josta liikenee meille pari pelaajaa, Kettunen arvioi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti