Lounais-Häme

Janica Rauma alitti EM-kisarajan

Forssan Salaman Janica Rauma (o.s. Mäkelä) teki Unkarin Szekesfehervarissa kansainvälisissä kisoissa ennätyksensä 3000 metrin esteissä ja alitti samalla elokuisten Euroopan mestaruuskisojen tulosrajan.

Rauma paransi peräti seitsemän vuotta vanhaa ennätystään komeasti yli kahdeksan sekuntia aikaan 9.51,88. Tulos alittaa yli kolmella sekunnilla EM-kisarajan 9.55 ja on Suomen kaikkien aikojen viidenneksi paras tulos naisten esteissä.

Rauma sijoittui Unkarin yhdentoista juoksijan estekisassa neljänneksi. Toinen suomalainen osanottaja Camilla Richardsson juoksi kolmanneksi kauden kotimaisella kärkiajalla 9.42,30.

– Pääsin hyvään letkaan, joka lähti vauhdikkaasti tavoittelemaan EM-rajaa. Matkan aikana muut hyytyivät, mutta pystyin itse pitämään riittävän vauhdin, Rauma kommentoi.

Oman ikivanhan ennätyksen parantuminen yli kahdeksalla sekunnilla yllätti 32-vuotiaan juoksijan ainakin osittain.

– Takana on huonoja vuosia vammojen vuoksi, mutta nyt olen pystynyt harjoittelemaan hyvin. Se yllätti kuinka helpolla tuo tulos tuli. Toiseksi viimeisellä kierroksella rytmini sekosi esteellä ja ylitys meni kävelyksi. Aikaa tuhraantui ainakin 3-4 sekuntia, mutta se yllätti, että oli varaa tehdä tuollainen virhekin ennätysjuoksussa, Rauma totesi.

Eilen Suomeen saavuttuaan Rauma varasi samantien täksi päiväksi lennon Sveitsiin.

– Lähden pariksi viikoksi korkean paikan leirille. En ole ennen treenannut kilpailukaudella korkealla, totesi Rauma, joka palaa Suomeen hieman ennen Kalevan kisoja.

Myös EM-kisoihin jo valittu Camilla Richardsson lähtee leireilemään Sveitsiin. Jos tällä kaudella vain sileitä matkoja juossut Sandra Eriksson palaa esteisiin, saattaa Suomi saada kolme juoksijaa Berliinin EM-kisoihin naisten estejuoksuun. FL

– Minulla ei ole ollut yhtään harjoitusviikkoa, jonka aikana olisin juossut joka päivä. Jalat eivät sitä kestä. Olen käyttänyt korvaavana harjoitteluna lähes pelkästään uintia ja vähän pyöräilyä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti