Lounais-Häme

Janica Rauma jatkoi SM-mitalien ketjuaan

Forssan Salaman Janica Rauma jatkoi Jyväskylän Kalevan kisoissa SM-mitaliensa ketjua juostuaan hopealle naisten 5000 metrillä.

Rauma paransi samalla ennätystään yli yhdeksällä sekunnilla aikaan 16.12,17.

Rauhallisen ensimmäisen kilometrin jälkeen perjantainen kympin mestari Alisa Vainio alkoi pitää vauhtia, johon vain Rauma ja Kristiina Mäki pystyivät vastaamaan.

Kolmikko eteni välillä vuorovedolla, kunnes Mäki avasi loppukirinsä noin 500 metriä ennen maalia.

Rauma alkoi viimeisellä kilometrillä jäädä, mutta voimia löytyi vielä loppukiriin. Hän ohitti viimeisen kierroksen takasuoralla Vainion ja tavoitti myös Mäkeä loppusuoralla. Mäki uusi mestaruutensa vajaan puolen sekunnin erolla Raumaan ajalla 16.11,72.

Suomen ja Tshekin kansalaisuudet omaava Mäki oli perjantaina 1  500 metrillä hopealla, mutta tällä kertaa Lahden Ahkeran juoksijan pitkä kiri toi kultaisen mitalin.

–  Oli erittäin raskasta juosta näin kuumassa kelissä. Juoksu ei tuntunut oikein vapaalta. Voimat oli jo ihan lopussa, mutta päätin kokeilla pitkää kiriä. Onneksi se riitti voittoon, Mäki kommentoi.

Vainio sijoittui kolmanneksi ajalla 16.16,65. Muut eivät päässeet alle 17 minuutin.

–  Maalissa olo oli kuin keitetyllä makaronilla. Olisi tietysti ollut hauska, jos joku muu olisi välillä vetänyt. Toisaalta sai kuitenkin juosta ryhmässä. En saanut tiputettua muita matkalla ja minulla kun kiriä ei oikein ole, niin tämä oli tulos, Vainio totesi.

Rauma oli juoksuunsa tytyyväinen.

– Tavoittelin etukäteen 16.15:n aikaa. Pitää olla tyytyväinen, kun pääsin muutaman sekunnin sen alle, Rauma totesi.

Rauma toivoi vauhtijuoksua.

– Toivoin Kristiinan ja Alisan mukaan tuloa ja heiltä vauhdinpitoa. Kristiina toteutti taas pitkän kirinsä, joka alkaa kovalla vauhdilla, mutta hiljenee lopussa. Sen on tarkoitus masentaa vastustaja ajattelemaan ettei tuohon vauhtiin kannata lähteä, kertasi Rauma, joka olisi todennäköisesti tavoittanut Mäen, jos matkaa olisi ollut muuta kymmenen metriä enemmän.

Rauma palasi Suomeen korkean paikan leiriltä Sveitsistä keskiviikkoiltana.

– Ei leiri näköjään ainakaan pilannut mitään, mutta en tiedä olisinko nyt päässyt parempaan vauhtiin ilman leiriä. Tässä vaiheessa pitää kuitenkin ottaa harjoitusjakso eikä vain kilpailla, tuumi Rauma, joka valittaneen tänään Suomen EM-kisajoukkueeseen.

Rauma alitti pari viikkoa sitten Unkarissa 3000 metrin esteiden EM-kisarajan uudella ennätyksellään.

Rauma aikoo kilpailla seuraavan kerran ensi lauantaina Lapinlahden kisoissa 1500 metrillä.

Eilinen hopea oli Raumalle (os. Mäkelä) jo yhdestoista mitali Kalevan kisoissa. Hänellä on tilillään 5000 metriltä kolme hopeaa ja kaksi pronssia, 10 000 metriltä hopea ja pronssi sekä 3000 metrin esteistä kolme hopeaa ja yksi pronssi.

Vuosi sitten Kalevan kisoissa Rauma juoksi hopeat sekä esteissä että kympillä

5000 metrille ilmoittautuneista Salaman Astrid Snäll ja Someron Esan Linnea Harala eivät startanneet viidelle tonnille.

Salama saavutti Jyväskylän Kalevan kisoista kaksi mitalia, kun Rauman hopean lisäksi Snäll juoksi esteissä pronssille.

Someron Esa saalisti mitalisuoran, kun Henri Liipola moukaroi kullan ja seipäässä Minna Nikkanen sijoittui hopealle sekä Tommi Holttinen pronssille. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic