Lounais-Häme

Janica Rauman ennätysvauhti jatkui hallikaudella

Elämänsä vauhdissa viime kauden juossut salamalainen aloitti uudenkin kauden ennätystahtiin.
Janica Rauma juoksi viime elokuussa Berliinin EM-kisoissa vain 1,7 sekunnin päähän ensi syksyn MM-kisojen tulosrajasta. Kuva: FILIP SINGER

Forssan Salaman Janica Rauma aloitti uuden kilpailukauden siihen mihin viime kaudella jäi.

32-vuotias Rauma paransi viime kaudella lähes kaikkia ennätyksiään. Nyt hän alitti lyhyellä hallikisakaudellaan 3 000 metrin ulkorataennätyksensä reilusti. Edellisviikonloppuna pohjoismaisessa hallimaaottelussa Norjassa Rauma juoksi viitisen sekuntia ulkorataennätyksensä alle ja sunnuntaina SM-hallikisoissa Kuopiossa 3 000 metrin SM-hopea irtosi ylipitkällä radalla ajalla 9.23,64. Se alittaa Rauman ulkorataennätyksen yli kuudella sekunnilla.

Kuten tuloksista voi päätellä, Rauman talviharjoittelu on edennyt hyvin.

– Olin tammikuun Etelä-Afrikassa korkean paikan leirillä. Siellä harjoittelu sujui suunnitellusti, Rauma kertoo.

EM-hallikisat ovat ensi viikon lopulla Skotlannissa Glasgowssa, mutta sinne Rauma ei tähdännyt.

– Hallikisat olivat minulle enemmän harjoittelua enkä valmistautunut niihin sen kummemmin.

Rauman hallikausi on nyt ohi, sillä hän lähtee parin viikon kuluttua SUL:n kestävyysjuoksuryhmän mukana tuttuun harjoittelupaikkaan USA:n Arizonaan Flagstaffin vuoristomaisemiin.

– Olen Flagstaffissa seitsemän viikkoa huhtikuun lopulle asti.

Vuodesta 2016 lähtien itse itseään valmentanut Rauma pisti tosiaan viime kaudella ennätyksensä uusiksi: 1 500 metrin ennätys parani yli kuusi sekuntia, seitsemän vuotta vanha 5 000 metrin ennätys peräti puolisen minuuttia ja päämatkan 3 000 metrin esteiden niin ikään seitsemän vuotta vanha ennätys roimasti yli 18 sekuntia.

Rauma juoksi Berliinin EM-kisoissa este-ennätyksensä 9.41,70. Tulos on vain 1,7 sekunnin päässä vasta syys-lokakuun vaihteessa Qatarissa järjestettävien MM-kisojen tulosrajasta.

– Toivottavasti ennätyksiä tulee ensi kesänäkin ja tuo 1,7 sekunnin parannus esteaikaan onnistuu, Rauma suunnittelee kauden päätavoitettaan Qatariin.

Kasvattiseuraansa Salamaa edelleen edustava Rauma on asunut jo vuosia Turussa, jossa hän toimii nyt Turun yliopiston kieli- ja viestintäopintojen keskuksessa suomen kielen kirjallisen viestinnän tuntiopettajana. FL

Asiasanat

Näkoislehti

29.5.2020

Fingerpori

comic