Lounais-Häme

Jännä peli, tylsä loppu

Feeniks Basket ei pystynyt ottamaan toista voittoaan B-poikien SM-sarjassa, vaikka sunnuntaina TuNMKY:tä vastaan siihen olikin hyvät saumat. Yrityksen puutteesta hyvin taistellutta joukkuetta ei voi syyttää, mutta epätarkkuus heittopelissä ja pallon pomppiminen loppuhetkillä vieraille käänsivät tasaisen pelin NMKY:lle.

Loppunumerot 76–87 (43–44) eivät vastaa täysin pelitapahtumia, sillä parisen minuuttia ennen loppua tilanne oli tasan 76–76.

– Tämä ottelu piti voittaa, mutta emme voittaneet, tiivisti Feeniks Basketin valmentaja Petri Lepänkoski kamppailun tauottua.

 

Tasaisen alun jälkeen TuNMKY vei peliä ja voitti ensimmäisen jakson 18–29. Tämän jälkeen Feeniksin pojat saivat otetta ja tauolle lähdettiin lähes tasoissa 43–44.

Kovatempoinen ottelu jatkui tämän jälkeen tasaisena, johtava joukkue vaihtui lähes jokaisen hyökkäyksen jälkeen. Turku malttoi pyörittää hyökkäystä ehkä hitusen enemmän, kun Feeniks Basket taas teki pääosan pisteistään ajamalla korille. Vauhti oli molemmilla joukkueilla hurja, mikä vaikutti varmasti siihen, että heittotarkkuus kärsi.

Peli eteni tasatahtia tilanteeseen 76–76. TuNMKY oli lopussa Feeniks Basketia huolellisempi ja hieman onnekkaampikin, joten peli kääntyi turkulaisten voitoksi.

Feeniks Basketin valmentaja Petri Lepänkoski harmitteli joukkueensa heittopeliä. 83 heitosta vain 30 upposi.

-Ei näillä prosenteilla voi voittaa.

Niilo Tammi heitti Feeniks Basketille 21 pistettä, Jesse Lepänkoski 16. Sauli Näppinen kokosi niin sanotun tupla-tupla nostelemalla 15 pistettä ja viemällä 17 levypalloa.

TuNMKY:n kovin pyssy oli Edvard Gullichsen, hän nakutti muun muassa viisi onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja kokosi kaikkiaan 27 pinnaa.

 

Feeniks Basketilla on nyt yksi voitto ja kolme tappiota B-poikien SM-sarjassa. Pelit jatkuvat viikon päästä Feeniksissä, jonne saapuu Tapiolan Honka. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti