Lounais-Häme Forssa, Ypäjä

Janne Niemisestä kuoriutui kennelpoika – Forssan kuntapolitiikka saa jäädä

Rakkaus vei Forssan kaupunginhallituksen jäsenen Ypäjälle. Nieminen jättää Forssan taakseen hyvällä fiiliksellä. Päätökset tulevaisuudesta ovat auki.
Ypäjän maisemat ovat tulleet Janne Niemiselle viime aikoina tutuiksi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ypäjän maisemat ovat tulleet Janne Niemiselle viime aikoina tutuiksi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsen Janne Nieminen (vas.) jättää vuodenvaihteessa Forssan kuntapolitiikan. Syynä tähän on muutto paikkakunnalta.

– Tein perjantaina virallisen ilmoituksen muutosta Ypäjälle. Luottamustoimista saan eron seuraavassa valtuuston kokouksessa tammikuun puolivälin tienoilla, Nieminen vahvistaa.

Nieminen muuttaa Ypäjälle – kuinkas muuten kuin rakkauden perässä. Nieminen ja Ypäjän nuoriso-ohjaajana toimiva Eeva Lehtonen ovat olleet yhdessä noin puolen vuoden ajan. Kirjat Nieminen siirsi virallisesti Ypäjälle perjantaina ja ero Forssan luottamustoimista myönnetään seuraavassa kunnanvaltuuston kokouksessa.

– Maakuntavaltuuston paikasta pitää käydä keskustelua, mikä on roolini siellä jatkossa. Muuten luovun kaikista luottamustoimista ja vedän ainakin hetken henkeä. Vuonna 2021 käydään kuntavaalit, mutten ole ajatellut asioita niin pitkälle. Kaikki on tällä hetkellä auki, Nieminen sanoo.

Kuntapolitiikasta koiranäyttelyihin

Hengenveto tarkoittaa käytännössä keskittymistä työn ohessa yhteisiin harrastuksiin. Avovaimo Eeva Lehtonen on pitkän linjan koirankasvattaja. Myös Nieminen on koiraihmisiä, joten aika kuluu luontevasti koiranäyttelyitä kiertämällä.

– Tykkään reissata ja tavata ihmisiä. Minusta on tullut tällainen kennelpoika, Nieminen naurahtaa.

Toinen yhteinen harrastus on moottoripyöräily. Niemisen ohjelmaan on joka vuosi kuulunut Rautaperse-ajo. Lehtonen on ainakin toistaiseksi tyytynyt istumaan Niemisen tarakalla.

Yhteistyö parantunut

Kymmenisen vuotta politiikassa mukana ollut Nieminen sanoo jättävänsä kunta- ja seutukuntapolitiikan hyvällä fiiiksellä, vaikka välillä palaute on ollut rankkaa, eikä kiitosta aina ole herunut.

– Olen ollut monessa mukana ja hyvä kuva on jäänyt. Asioita on hoidettu eikä tarkoitus ole ollut loukata, vaikka sanan säilä on välillä lentänyt. Olen saanut ystäviä yli puoluerajojen.

Nieminen on mielissään siitä, että yhteistyö Forssan seudulla ja Forssassa on parantunut. Osasyynä hänen mielestään on se, että seudulla on tajuttu talouden resurssit.

Erityisesti hän on huolissaan vanhusten asumispalveluiden järjestämisestä. Siinä huono suuntaus Niemisen mielestä on, jos asumista hoidetaan ulkoistusten kautta.

Pieni sali harmittaa

Pitkään Matkussa asunut Nieminen sanoo saaneensa lokaa niskaansa, kun liputti Koijärvelle rakennettavan koulun puolesta. Matkussa ei oltu asiasta tyytyväisiä, mutta myöhemmin seudun lapsiperheiltä ei kritiikkiä ole kuulunut.

– Se jäi entistä koripallomiestä harmittamaan, että liikuntasali jäi pieneksi. Kannatin isomman salin rakentamista myös monitoimikeskukseen. Se olisi mahdollistanut myös salibandyn pelaamisen siellä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020