Lounais-Häme

"Jännitys ja huumori purevat lapsiin"

Lotta Torvinen lähtee perheensä kanssa risteilylle, jossa kaikki ei olekaan sitä miltä näyttää. Lotta ja hänen kaksoisveljensä Leevi tempautuvat seikkailun syövereihin, jossa he pääsevät jopa rosvojahtiin.

Forssalaisen Elisa Niemisen painotuore Lotta Torvinen ja kuninkaallinen risteily -kirja julkistettiin eilen lauantaina Forssan Suomalaisessa kirjakaupassa. Kirja on Lotta Torvisesta kertovan kirjasajan toinen osa. Ensimmäinen osa Salaperäisen käärön arvoitus ilmestyi vuoden 2017 elokuussa. Se oli Eliisa Niemisen ensimmäinen julkaistu romaani.

-Olen lapsesta asti haaveillut kirjailijan työstä. Muutama vuosi sitten päätin, että nyt on aika toteuttaa haave. Menin kurssille ja aloin kirjoittaa.

Lastenkirjojen kirjoittaminen tuntui Niemisen mielestä luonnolliselta valinnalta, koska hän työskentelee eskari-ikäisten lasten ohjaajana ja lukee näille usein erilaisia satuja.

-Jotta voi kirjoittaa lastenkirjoja, pitää tuntea lasten maailma. Minulle on muodostunut työn ja omien lasten kautta aika hyvä käsitys siitä, mistä lapset pitävät, Nieminen selostaa.

Lotta Torvisen seikkailut on suunnattu erityisesti alakouluikäisille. Niemisen mukaan 6–13-vuotiaat odottavat romaanilta eniten jännitystä ja huumoria. Hahmot voivat olla vähän liioiteltuja ja hassuja.

-Minulla on työn alla myös yksi nuortenromaani. Se onkin vähän haastavampi projekti, koska hahmot eivät voi olla niin övereitä kuin lastenkirjassa.

Niemisen kirjailijanuraa on siivittänyt myös onni.

Hän löysi sattumalta lastenkirjoihinsa sopivan kuvittajan kurssilta, josta hän haki inspiraatiota kirjoittamiseen.

Ylöjärveläinen Harri István Mäki on luonut Lotta Torvisen kirjoihin vauhdikkaan kuvituksen, jossa ei tunteita säästellä.

-Kuvituksen tekeminen on eräänlaista leikkimistä. Lasten mielestä on hauskaa, kun hahmoilla on paljon ilmeitä. Niitä riittää tässä kirjasarjassa, Mäki sanoo.

Kaksikko aikoo tehdä yhteistyötä myös tulevissa kirjasarjan osissa, joita pyrkivät julkaisemaan vuosittain.

Kirjasarjan lisäksi molemmat tekevät myös muuta taidetta.

Nieminen harrastaa esimerkiksi näyttelemistä ja on käsikirjoittanut lastennäytelmän Tiukun murhe. Näytelmä saa ensi-iltansa tulevana kesänä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti