Lounais-Häme

Jansson tuli ja voitti

Mustialan ja liikuntakeskuksen alueella kisattu Tammela Open oli oikea jännitysnäytelmä.

Sami Romu johti neljän kierroksen kisaa ennen viimeistä väylää yhdellä heitolla ennen nuorta Eetu Janssonia. Jansson avasi viimeisen väylän hienosti lähelle koria, mutta ei johdossa ollut Romukaan jäänyt kauas.

Romu puttasi tarkasti, mutta hänen harmikseen kiekko osui korin yläpeltiin ja pomppasi siitä lähes yhtä pitkälle kuin mistä hän koria yritti. Hänen seuraavakin heittonsa oli tarkka, mutta se taas meni läpi ketjujen eikä jäänyt koriin.

Jansson käytti tilaisuutensa, puttasi sisään ja korjasi voiton. Romu osui neljännellään, mutta epäonniset putit veivät hänet uusintaan kakkossijasta, jonka lopulta vei nimiinsä Jukka Autio.

Romu ei jäänyt kolmossijaansa harmittelemaan, vaikka voitto oli lähes hyppysissä

-Kävi vähän huonoa tuuria. Mutta tämä on tällaista, olisi pitänyt heittää välillä pari väylää paremmin, Romu tuumi.

Tulokseen -3 päätynyt Jansson oli päiväänsä tyytyväinen, vaikka toinen ja viimeinen kierros eivät aivan huippua olleetkaan.

-Voitto oli tavoitteena, ja se otettiin. Pystyin pelaamaan jännittävät viimeiset väylät hyvin, forssalainen Jansson kertoi.

Janssonin draivit eli avausheitot toimivat läpi pitkän päivän hyvin. Puuskittainen tuuli sotki sen sijaan ajoittain puttipeliä.

-Tämä on ihan kiva rata. Tänään se oli vielä tavallista parempi, sillä väyliä oli kisaa varten pidennetty ja muutenkin vaikeutettu, Jansson jutteli.

Naisten kilpailun ylivoimainen ykkönen oli tammelalainen Johanna Hento tuloksella +27.

-Ensimmäinen kierros oli vähän pettymys, mutta kyllä se lähti kulkemaan. Tuuli tuotti hankaluuksia, piti käyttää erilaisia kiekkoja kuin yleensä, ahkerasti kilpaileva Hento kertoi.

Vaikka nuoruus oli sunnuntaina Tammelassa valttia, osaavat sitä kokeneemmatkin. Koko päivän kovimman tuloksen, -4, teki masters-sarjan voittanut Kimmo Lehtonen.

Tammela Open kisattiin vaihtelevassa alkukesän säässä. Vettä ei enää yön jälkeen monta pisaraa onneksi tullut, mutta hetkittäin hyvinkin viileä keli ja voimakkaat pohjoisen puoleiset tuulenpuuskat toivat haasteensa pelaamiseen.

-Tulostaso jäi kelin takia hieman odotettua alemmaksi. Muuten meni odotetusti, saimme radasta sellaisen kuin halusimme, kertoi kilpailunjohtaja Jari Palmas FBG Forssasta.

Tammelan kisa on yksi kolmesta FBG Forssan vuodessa järjestämästä isommasta kilpailusta. Tammelan lisäksi niitä järjestetään Jokioisilla ja Forssassa. Tänä vuonna käydään myös neljännet isot kisat, syksyllä Hunnarin uudella komealla radalla.

Kisatoiminnan perusta on keväästä syksyyn pyörivät viikkokisat.

-Jäsenistömme on aktivoitunut mukavasti kisatoiminnassa. Porukka kiertää jo laajasti erilaisissa kilpailussa, eivätkä pyöri enää vain omissa kisoissamme, iloitsi Palmas. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic