Lounais-Häme

Japani kaatoi erikoistilannemaaleillaan Kolumbian - Lähes koko ottelun miesvajaalla pelannut Kolumbia hyytyi toisella jaksolla

Moskova
19.06.2018, 18:05

Urheilu-uutiset

Japani sai loistavan alun urakalleen jalkapallon MM-kilpailuissa, kun se voitti Kolumbian maalein 2-1 (1-1). Samalla Japani sai revanssin neljän vuoden takaiseen, kun Kolumbia voitti tuolloin MM-viheriöllä maalein 4-1.
Tiistai-iltapäivänä Venäjän Saranskissa pelatussa ottelussa Japani teki molemmat täysosumansa erikoistilanteista. Shinji Kagawa onnistui rangaistuspilkulta, ja Yuya Osako pukkasi loppulukemat kulmapotkun jälkeen.
– Maalinteko MM-kilpailuissa on ollut unelmani pikkupojasta asti. Olen todella onnellinen, Osako hehkutti kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan verkkosivuilla.
Kolumbian lähtökohdat otteluun olivat vaikeat. Maan suurimpiin tähtiin lukeutuva James Rodriguez toipui jalkavammastaan, mutta päävalmentaja Jose Pekerman ei vielä peluuttanut häntä avauskokoonpanossa.
Tilanne vaikeutui entisestään, kun Carlos Sanchez koski rangaistusalueella palloon kädellään ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Sanchez sai punaisen kortin, ja hänestä tuli meneillään olevien MM-kilpailujen ensimmäisen ulosajon saanut pelaaja.
Japani ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, ja Kagawa sijoitti pallon maaliin 11 metristä. Japanin johtomaali syntyi jo 6. minuutilla.
– On kova paikka menettää pelaaja jo noin aikaisin. Vieläpä, kun hän oli yksi tärkeimmistä pelaajistamme. Nousimme silti mukaan peliin, Pekerman tuumi.

Quinteron tasoitus nosti toiveita

Ensimmäisen jakson lopulla Juan Quintero pääsi laukomaan vapaapotkun. Painava laukaus painui Japanin maalin tolpan juureen, ja Japanin maalivahti Eiji Kawashima oli tilanteessa voimaton.
Toisella jaksolla Japani yritti ratkaista nopeilla pistohyökkäyksillä.
– Se alkoi näkyä, että Japanilla oli yksi pelaaja enemmän. Oli hyvin vaikea kestää tilannetta, Pekerman harmitteli.
Rodriguez pääsi kentälle tunnin kohdalla, mutta hänestä ei ollut ratkaisijaksi.
Hiroki Sakai pääsi laukomaan läheltä jakson puolivälin jälkeen, mutta Kolumbian puolustaja blokkasi pallon yli päätyrajan. Japani sai kulmapotkun, jonka antoi hetki aiemmin kentälle vaihdettu Keisuke Honda. Pallo tavoitti Osakon, joka pukkasi pelivälineen maaliin.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic