Lounais-Häme

Japanin mukaan Pohjois-Korea on edelleen vakava ja vääjäämätön uhka

Tokio
28.08.2018, 07:24

Ulkomaat

Pohjois-Korea on edelleen vakava ja vääjäämätön uhka, Japani katsoo vuosittaisessa puolustusselonteossaan. Puolustusselonteossa kiinnitetään huomiota myös Kiinan kasvamiseen sotilasmahtina. Japanin mukaan Kiina herättää vahvoja turvallisuushuolia alueella ja kansainvälisessä yhteisössä.
Japani julkaisi puolustusselontekonsa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Korean niemimaan jännitteet ovat alkaneet lientyä.
Viime vuonna Japani julkaisi selontekonsa silloin, kun jännitteet niemimaalla olivat kasvaneet. Vuosi sitten Pohjois-Korea oli tehnyt ohjuskokeita ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkasi vastata niihin tulella ja raivolla.
Sittemmin diplomaattiset ponnistelut ovat tuottaneet tulosta. Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on tavannut sekä Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin että Trumpin. Korean niemimaan ydinaseriisunnassa ei ole kuitenkaan tapahtunut konkreettista edistymistä.
Japanin puolustusministeri Itsunori Onodera kertoo huomioineensa sen, että Pohjois-Korea on aloittanut dialogin entisten vihamiestensä kanssa. Puolustusministerin mukaan ei silti voi jättää huomioimatta sitä, että Pohjois-Korealla on satoja ohjuksia, jotka ovat melkein kaikki kantomatkan päässä Japanista.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti