Lounais-Häme

Jari Kesäniemen johtajasopimus syynissä

Forssan kaupunginhallitus ehdottaa valtuustolle, että se hyväksyy tulevan kaupunginjohtajan Jari Kesäniemen johtajasopimuksen.

Kesäniemen palkka tulee olemaan virkasuhteen alkaessa 8400 euroa kuukaudessa. Palkkaa tarkastellaan kaupunginhallituksen kanssa käytävien kehityskeskustelujen yhteydessä.

-Sami Sulkon palkka oli 8300 euroa, Forssan kaupunginsihteeri Matti Pietilä kertoo.

Sulkon palkka oli määritelty viimeksi vuonna 2013.

Jos Kesäniemi irtisanoutuu siirtyäkseen toisen työnantajan palvelukseen, hänelle ei makseta siirtymäkorvausta. Mutta jos sopimus päätetään yhteisellä sopimuksella, maksetaan Kesäniemelle kahdeksan kuukauden palkkaa vastaava siirtymäkorvaus.

Korvauksesta vähennetään irtisanomisajan palkka. Siirtymäkorvauksen maksamisen edellytys on, että kaupunginjohtaja irtisanoutuu virastaan itse.

-Johtajasopimus poikkeaa hieman aiemmasta. Kyse on vain hienosäädöstä, Pietilä selventää.

Kaupunginjohtajan pääasialliset tehtävät ovat muun muassa kaupungin talouden tasapainon, toiminnan tuloksellisuuden ja tuottavuuden edistäminen sekä kaupungin yleisen edunvalvonnan kehittäminen.

Tehtäviin kuuluu myös muun muassa kaupunkikonsernin ja kaupungin organisaation operatiivinen johtaminen sekä myönteisen ilmapiirin edistäminen seudun kuntien kesken tavoitteena luoda edellytyksiä kuntien tiiviille yhteistoiminnalle sekä kuntien yhdistymiselle.

Sopimuksessa todetaan, että kaupunginjohtajan on pidettävä kunnan luottamushenkilöstö tietoisena kaupungissa ja kuntayhteisöissä valmisteilla olevista merkittävistä asioista ja hankkeista.

Kaupunginjohtajalla tulee olemaan käytössään etätyöskentelyyn mahdollistavat laitteet eli tietokone ja älypuhelin sekä nettiyhteys. Lisäksi hän saa kaupunginjohtajan matkapuhelinnumeron.

Kaupunginjohtaja saa tänä vuonna kymmenen päivän palkallisen loman.

Kaupunginhallitus myös ehdottaa, että valtuusto oikeuttaa hallituksen tarvittaessa hyväksymään sopimukseen vähäisiä muutoksia ja lisäyksiä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti