Lounais-Häme

Jari Kesäniemi aloitti työnsä Forssassa

Jari Kesäniemi aloitti eilen Forssan kaupunginjohtajan viranhoidon tilanteessa, jossa kunnat ovat todellisten haasteiden edessä jo sote-uudistuksen takia. Paikallisesti toisena suurena kokonaisuutena Forssassa on valmistelussa kiistellyn monitoimikeskuksen suunnitelmat.
Päällimmäisenä Kesäniemen asialistalla on valmistella esitys kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle koskien FSHKY:n hallituksen esitykseen Pihlajalinna-ryhmittymän valitsemiseksi yhteisyrityskumppaniksi. Ratkaisua seutukunnan valtuustoilta on toivottu tämän kuun aikana.
Kesäniemi sanoo, ettei kaupunginvaltuustolla ole valmiutta tehdä tällä aikataululla mittavaa ratkaisua, joka sitoisi kaupungin kädet jopa 15 vuodeksi. Hänen mukaansa kaupunginvaltuuston käyttöön on saatava luvassa oleva selvitys terveydenhuollon toimintojen elinvoimavaikutuksista.
– Lisää tietoa päätöksenteon pohjaksi pitää vielä saada. Meidän on valmistelulla taattava se, että päättäjät saavat riittävät tiedot päätöksenteon pohjaksi. Lisäksi on huolehdittava päätösten lainmukaisuudesta. 
– Toivon, että kaikki varteenotettava voidaan ottaa huomioon valmistelussa, joka voidaan toteuttaa hyvää hallintotapaa noudattaen. Lisäksi toivon, että FSHKY voisi tehdä omat selvityksensä rauhassa, Kesäniemi sanoo.
Kesäniemi varoo juuri kaupunginjohtajana aloittaneena virkamiehenä ottamasta mitään varsinaista kantaa vielä asiaan. Hän pelkää, että hänen jokaista sanaansa ja lausuntoaan lähdetään tulkitsemaan eri tahoilla hyvinkin pitkälle.
Hän kuitenkin ihmettelee kiirettä asian valmistelussa. Hänen mukaansa sote-uudistusta koskevan lainsäädännön valmistelu on siinä vaiheessa, ettei kiirehtiminen nyt kannata. Samalla pitää kuitenkin säilyttää valmius päätöksentekoon. Lainsäädännön valmistuessa kuntia koskevat reunaehdot voivat muuttua paljonkin ja tällä voi olla vaikutuksia myös paikalliseen sopimusmaailmaan.
Kesäniemen mielestä kunnat asetetaan sote- ja maakuntauudistuksessa hankalaan tilanteeseen. Avoimia kysymyksiä riittää aina atk-ohjelmistoista kiinteistöjen omistukseen.
Samalla hän ihmettelee sitä, että valtio ei ole ohjannut kunnille kunnollisia resursseja edes asian valmisteluun.
Kesäniemelle on polttava kysymys seutukunnan elinvoimaisuus.
– Forssan ja seutukunnan väkimäärä pitää saada positiiviseksi. Yli kymmenen vuotta kestäneelle väkimäärän vähenemiselle pitää saada loppu. Kevään aikana kutsumme seutukunnan johdon koolle pohtimaan yhteistä elinvoimapolitiikkaan vuoteen 2025 saakka. Myös Urjala ja Somero voisivat kuulua joukkoon. Se on selvä, että yhdessä olemme enemmän, Kesäniemi sanoo.
Kesäniemen yksimielinen valinta kaupunginjohtajaksi antaa hyvän startin. Kesäniemi on tyytyväinen, että pääsee täysillä töihin käsiksi.
Tutustuminen työhön on alkanut jo ennen eilistä. Kesäniemi on tutustunut myös johtoryhmän työskentelyyn ja tutustunut jo paikalliseen yrityselämään. Tätä työtä hän tulee myös jatkamaan, sillä hän haluaa tietää mitä yrityksissä kaupungista ajatellaan. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic