Lounais-Häme Forssa

Seuralegenda Jarkko Aaltonen FPS:n valmennustiimiin

Seuralegenda tuo näkemystä etenkin hyökkäyspelaamiseen.
Lähes 300 maalia 1. divisioonassa ja Mestiksessä tehnyt Jarkko Aaltonen liittyi FPS:n valmennustiimiin.

Trivial Pursuitissa on jääkiekkoaiheinen kysymys: Ketkä kaksi jääkiekkoilijaa ovat tehneet samassa ottelussa vähintään neljä maalia Jarmo Myllystä vastaan?

Jälkimmäinen on tietysti Pavel Bure, joka iski limpun viidesti Naganon olympialaisissa 1998 Suomen verkkoon. Ensimmäinen kerta tapahtui KooKoota vastaan 1. divisioonassa 1992-93, kun FoPS:n Jarkko Aaltonen onnistui neljästi juuri NHL:stä palannutta Myllystä vastaan.

Forssan Palloseuraa peräti 14 eri kaudella 1. divisioonassa ja Mestiksessä edustanut seuralegenda palaa nyt edustusjoukkueeseen valmentajan roolissa.

 

Päävalmentaja Asko Rantanen ottaa Aaltosen ilolla mukaan valmennusryhmään.

– Olemme jutelleet ”Jaskan” kanssa asiasta ennenkin ja nyt se tuli taas ajankohtaiseksi, kun Vehmaksen Marko siirtyi Loimaan Rocketsin päävalmentajaksi. Jarkko on positiivinen persoona, Rantanen kuvailee vanhaa pelikaveriaan usealta FPS-kaudelta.

Rantasen mukaan Aaltonen tuo kokemusta ja näkemystä etenkin hyökkäyspelaamiseen ja maalintekoon. Rantasen puheille on katetta, sillä Aaltonen teki pelaamissaan 449:ssä runkosarjan ottelussa 260 maalia ja pudotuspeleissä 10 lisää. Hän voitti Mestiksen edeltäjän maalikuninkuuden kahdesti ja kävi voittamassa myös Ruotsin 1. divisioonan maalikuninkuuden Kiirunassa.

 

Aaltonen on nykyisin neljän lapsen isä, jonka vapaa-aika kuluu pitkälti lasten harrastusten parissa. Tälläkin hetkellä hän toimii lapsensa jalkapallovalmentajana, mutta sanoo olevansa mukana FPS:n edustusjoukkueen valmennuksessa täydellä teholla.

– Muutaman vuoden toimin myös jääkiekossa juniorivalmentajana, mutta tässä välissä on ollut jokunen vuosi taukoa, Aaltonen kertoo.

Takavuosien maalitykki huomauttaa, että maalintekoa on vaikea opettaa, mutta hyökkäyspelaamiseen hän suunnittelee tuovansa omia näkemyksiään.

Aaltonen on ollut mukana vasta muutamissa harjoituksissa ja keskiviikon Peliitat-pelissä, joten vahvaa vertailupohjaa hänellä ei ole.

– Uskon Askon tavoin, että peli paranee koko ajan. Keskiviikon pelissä oli nähtävissä hyviä oivalluksia, jos toki virheitäkin tuli. Ajankohta huomioiden peli näytti ihan kelvolliselta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti