Lounais-Häme

Järvisähly, hyvää peliä ja kavereita - kurkkaa video pelistä

Viileä itäpuhuri toi haasteensa kenttämestarille, mutta se ei pelaajien tahtia haitannut, kun järvisählyn maailmanmestaruutta ratkottiin lauantaina seitsemännen kerran Kuivajärven rannalla Saaressa.

Tunnelma oli katossa alusta asti. Vedessä painettiin täysillä ja yritettiin kepittää vastustaja kaikin konstein, mutta tuttuun tapaan pelin jälkeen oltiin taas kavereita.

Forssalais-humppilalainen Aateliset oli ensimmäistä kertaa mukana MM-kinkereissä.

-Pitkään on ollut suunnitteilla tulla tänne, mutta nyt saatiin vasta kaikki natsaamaan, porukan puhemies Pete Saarikko kertoi.

Järvisähly voi näyttää leppoisalta heilumiselta, mutta on rankkaa puuhaa. Aatelisetkin se pani puhaltamaan.

-Aika vaikeaa on, etenkin kun on ekaa kertaa mukana.

Navakka pelialueelle osunut tuuli ja viileä vesi eivät pelin melskeessä haitanneet.

-Vesi on sopivaa, vähän ehkä lämmintä, aateliset tuumivat hymy huulissa.

 

Naisten osuus järvisählääjistä on noussut joka vuosi. Tänä vuonna naisten joukkueita oli jo reilusti enemmän kuin miesten poppoita.

Tampereen suunnalta Lounais-Hämeen Tammelaan saapunut AC Wenkka nautti pelaamisesta täysin siemauksin. Heti ensimmäisessä pelissä tuli komea 5–0-voitto.

-Aika hankala tämä elementti, mutta onneksi meillä on riveissä täällä ennenkin pelannut maalinsylkijä, naurahti Nina Rantala ystäväporukka AC Wenkasta.

Rantala ei olekaan mikä tahansa sählääjä, vaan naisten salibandymaajoukkueen kippari.

-En vielä tiedä, kummassa on vaikeampi voittaa maailmanmestaruus, salibandyssä vai järvisählyssä? No, joulukuussa on salibandyssä ainakin uusi mahdollisuus, Rantala tuumi.

Wenkan taktiikka oli selvä. Tiukka puolustus ja pelaaja vastustajan maalille kyttäämään tekopaikkoja.

 

Kokenut Tammelan-kävijä Team Punsi taitaa kaikki taktiikat. Hollolalaisjoukkue pelaa järvessä kovaa, mutta ottaa kentän ulkopuolella rennosti.

Joukkueen ei tarvinnut jonotella pelien välillä lämmittelypaikkaa saunateltasta, vaan nautti löylyistä ja asiaankuuluvista virvokkeista omassa saunarekassa. Rekka oli Tammelassa mukana kolmatta kertaa.

-Meillä on porukassa diplomi-insinööri, joka piirsi tämän rekan, paljastaa ryhmän nokkamiehiin kuuluva Tommi Vallas.

Punsi ylsi viime kesänä kuudennella yrittämällään maailmanmestaruuteen.

-Sanotaan, että mestaruuden uusiminen on vaikeampaa kuin sen voittaminen ensi kerran. Ei päde meihin, voitonvarmat punsilaiset vakuuttivat.

Kaava voittoon löytyi viime vuonna. Sitä saa kuulemma vapaasti soveltaa, jos kunto kestää.

-Viime kesänä kävimme saunarekalla ensin Ruisrockissa, josta suunnistimme suoraan Poriin jazzeille. Sieltä porhalsimme kylpylän kautta tänne, Punsi paljasti. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic