Lounais-Häme

Järvisähly siirtyy Saaresta Yyteriin

Järvisählyn MM-kisatapahtuma muuttaa Tammelasta Poriin. Kahdeksansia Water Hockeyn MM-kisoja ei järjestetä ensi kesänä enää Saaren kansanpuistossa, vaan hiekkadyyneistään tunnetussa Yyterissä.

-Tämä siirto on monen asian summa. Junnasimme Saaressa paikoillamme. Tapahtuman järjestäminen on ollut meille raskas pieti, sillä kaikki – vessoista lähtien – on pitänyt viedä paikalle. Nyt haemme uutta kevättä Yyteristä, kertoo Forssan Suupparien puheenjohtaja, tapahtuman puuhamies Jukka Rantanen.

Rantasen mukaan myös alun talkoointo alkoi lopahtaa. Kun vapaaehtoisia tapahtuman taustalle ei ole löytynyt takavuosien tapaan, järjestäjät ovat joutuneet turvautumaan ostopalveluihin, mikä on nakertanut tulosta. Yyterissä tapahtuma järjestetään yhteistyössä kylpylähotellin kanssa, joten FoSun seuraväki ei joudu liian koville.

Isommat puitteet mahdollistavat tapahtuman kasvattamisen. Majoituskapasiteettia löytyy riittämiin ihan vierestä, myös ruoka- ja juomapalvelut nousevat uudelle tasolle.

-Viime kesänä Saaressa taisi olla 47 joukkuetta, nyt tavoittelemme tuplamäärää. Siihen vedämmekin rajan, sillä Yyteri kuuluu Natura-alueisiin.

 

Vaikka MM-kisojen paikka vaihtuu, säilyy tapahtuman runko tuttuna. Järvisählyn MM-kisat järjestetään yksipäiväisenä lauantaina 30. kesäkuuta.

Yyterin santojen rannalla – ei siis järvi-, vaan merivedessä – ratkotaan niin yritysten, naisten kuin miestenkin järvisählyn tai kolmannella kotimaisella Water Hockeyn maailmanmestaruus.

Pelien jälkeen iltaa jatketaan tuttuun tyyliin bileillä. Ensin kylpylän terassiravintolassa, lopuksi yökerhon parketilla.

-Esiintyjiä ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta genre pysyy entisenkaltaisena, kertoo Rantanen iltajuhlasta, jonka musiikki on ollut yleensä rap- ja hip hop -tyylistä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti