Lounais-Häme Forssa

Järvisen serkukset rakastavat Forssaa ja haluavat näyttää sen: Kotiseuturakkaat rintanappipajaan!

Vorssalainen yhteisöllisyys kaipaa nostetta. Järvisen serkukset ideoivat työpajan kaikille kotiseuturakkaille ja Vorssan hurmaamille.
Ulla Järvinen ja Riku Järvinen järjestävät ilokseen rintanappipajan kaikille Vorssaan ihastuneille.

Riku Järvinen yritti aikoinaan asua Helsingissä, mutta kolmen kuukauden kuluttua hän halusi lähteä pois sen katujen virtsan hajusta. Hän palasi kotiin Forssaan.

Hänen serkkunsa Ulla Julia Kuu Järvinen lähti lukion jälkeen onnellisena suureen maailmaan Helsinkiin, mutta muutti lopulta betonin keskeltä Tuusulaan. Siellä hän haaveilee muutosta kauniimpaan ja parempien palvelujen kaupunkiin. Hän on kantanut I love Forssa -rintanappia ylpeänä.

– Joskus on lähdettävä pois, koska lähelle on vaikea nähdä. Kotiseuturakkaus on vahvistunut, kun ikää on tullut lisää, Ulla Järvinen toteaa.

Forssaa parempaa paikkaa Järvisen serkukset eivät keksi.

– Kun poikkean muissa kaupungeissa arvioin aina haluaisinko asua siellä. Aina jotain puuttuu, yleensä punaiset tiilirakennukset, Riku Järvinen.

– Punatiili on niin hienoa, Ulla Järvinen vastaa.

Somehuomiosta syttyi idea

Järvisen rintamerkki on herättänyt huomiota etenkin sosiaalisessa mediassa, kun hän julkaisi itsestään kuvan merkin kanssa.

– Moni kertoi haluavansa samanlaisen, joten se oli selvästi yhteisöprojektin paikka.

Rakkaus Forssaan poiki ajatuksen rintamerkkipajasta, jossa kaikki kotiseutuaan rakastavat voivat olla mukana.

Serkukset värväsivät mukaansa hyväntekeväisyysprojektiin vielä yhden Järvisen eli Hannun, joka suunnittelee nappien ulkoasun.

– Hienoa oli, että myös Forssan kaupunki innostui asiasta. Menin pyytämään kaupungilta rintanappikonetta lainaksi ja kaupunki lähti yhteistyökumppaniksi. Se tarjoaa tilat, koneet, materiaalit ja vielä työvoimaakin.

Pajaan on tulossa tarjolle useita eri versioita rintanapeista.

Riku Järvinen ja Ulla Järvinen toivovat, että moni hakisi napin rintaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

– Järjestin marras-joulukuussa Vorssankiäliset uutiset -Facebook-ryhmässä äänestyksen oikeasta Forssan nimestä, ja valtaosa kannatti Vorssaa.

Hajaääniä tuli myös nimille Vorsa ja Worssa. Nappeihin puristetaan ainakin kaikki nämä ja myös Mää love Vorssaa.

Itsetunto ja maine nousuun

Paitsi valmistaa rintanappeja tarvitsijoille Järviset haluavat myös hauskalla tavalla lisätä yhteisöllisyyttä sekä ihmisten rakkautta omaa paikkakuntaansa kohtaan.

– Forssan sisäinen yhtenäisyys voi tiivistyä, kun kotipaikkarakkaus yhdistää ihmisiä ja vähentää eri ihmisryhmien välisiä raja-aitoja.

Ulla Järvinen arvelee, että kun rintapielessä keikkuu rakkautta hehkuva rintanappi, jokapäiväinen ja arkinen sosiaalinen kanssakäyminen voi lisääntyä. Nappi on hyvä keskustelun avaus.

– Forssalaisten itsearvostus saisi nousta, sillä tämä on todella hieno ja toimiva kaupunki, jolla on vaikuttava historia. Napit voivat vaikuttaa positiivisesti arvostukseen.

Myös Forssan maine muualla voisi parantua esimerkiksi sosiaalisen median päivitysten avulla.

Järviset toivovat myös, että pinssipajasta kimmahtaisi lisävaikutuksena muita yhteisöllisyyttä edistäviä ideoita. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic