Lounais-Häme Forssa

Kaksi jätekatosta ja yksi siirtolava paloivat Forssan keskusta-alueella – poliisi pitää tulipaloja tahallaan sytytettyinä

Poliisi epäilee kahden jätekatoksen ja siirtolavan tulipaloja tahallaan sytytetyiksi.

Forssan keskusta-alueella paloi kahden tunnin sisällä useita ulkorakennelmia torstain vastaisena yönä. Poliisi tutkii kahta tulipaloa vahingontekoina ja yhtä tuhotyön yrityksenä.

Silminnäkijä ilmoitti yön ensimmäisestä tulipalosta hätäkeskukseen kello 2 aikaan torstaina. Tölönkaaressa tulipalossa tuhoutuivat jätekatos ja sen sisällä olevat jäteastiat.

Runsas tunti ehti kulua, kun toinen silminnäkijä ilmoitti tulipalosta runsaan puolen kilometrin päässä Rajakadulla. Entisen poliisiaseman takapihalla sijainnut jätekatos tuhoutui palossa täysin.

Hieman ennen kello 4:ää hätäkeskukseen ilmoitettiin yön kolmannesta tulipalosta, tällä kertaa Korkeavahan alueella. Nyt kohde oli Linikkalankadulla sijaitseva siirtolava, jonka sisällä ollut rakennustöiden purkujäte oli syttynyt palamaan.

Siirtolava oli sijoitettu asuintalon seinustalle, mutta itse rakennus ei kärsinyt mainittavia vaurioita palossa. Pelastuslaitoksen sammutusyksiköt ehtivät sammuttamaan palon, joka rajautui lopulta vain lavan sisällä olleeseen jätteeseen. Henkilöhaittoja palosta ei aiheutunut.

– Lavalla on saattanut olla ponnekaasulla täytettyjä säiliöitä tai vastaavia, jotka ovat paukahtaneet tulen ja kuumuuden vaikutuksesta. Talon asukkaita heräsi paukkeeseen ja he ilmoittivat palosta hätäkeskukseen, kertoo Kanta-Hämeen poliisin ylikonstaapeli Tuomas Kallioinen Forssan poliisilaitokselta.

Poliisi suoritti torstaina palopaikoilla rikospaikkatutkintaa. Palopaikoilta ei löytynyt merkkejä luonnollisesta syttymissyystä, joten tulipaloja pidetään tahallaan sytytettyinä.

– Poliisi pitää erittäin todennäköisenä, että kaikki kolme tulipaloa ovat saman tekijän tai tekijöiden sytyttämiä, Kallioinen kertoo.

Tölönkaaren ja Rajakadun tulipaloja poliisi tutkii tällä hetkellä vahingontekoina. Linikkalankadun paloa tutkitaan tuhotyön yrityksenä, koska palopaikka on aivan asutuksen läheisyydessä.

Poliisilla ei ollut torstaina iltapäivällä tiedossa mahdollisia tekijöitä teoista epäiltyinä. Poliisi jatkaa tutkimuksia muun muassa mahdollisten silminnäkijähavaintojen ja valvontakamerakuvien perusteella.

Tulipalojen selvittämistä auttavat yleisövihjeet voi ilmoittaa soittamalla Hämeen poliisilaitoksen puhelinvaihteeseen 0295 430 311 tai vihjepuhelimeen 0295 414 222. FL

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic