Lounais-Häme

Jätelautakunta pohtii valittamista

Forssan jätelautakunta pohtii jatkossa valituksen tekemistä korkeimpaan hallinto-oikeuteen Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksistä, jotka liittyvät jätteenkuljetuksen järjestämiseen lautakunnan alueella. Hallinto-oikeus kumosi sille tehtyjen valitusten johdosta lautakunnan päätöksen siltä osin kuin ne koskevat Tammelassa, Humppilassa, Ypäjällä, Somerolla, Urjalassa, Loimaalla, Punkalaitumella, Oripäässä, Koski Tl:ssä, Akaassa ja Sastamalassa järjestettävää jätteenkuljetusta.

Toisin kuin Forssan Lehdessä torstaina kerrottiin, valitus hylättiin Forssassa ja Jokioisilla järjestettävän jätteenkuljetuksen osalta. Lautakunnan päätös on siis näillä paikkakunnilla edelleen lainvoimainen.

Hallinto-oikeus otti myös kantaa lautakunnan entisen puheenjohtajan Timo Norrin väitettyyn esteellisyyteen ja katsoi, ettei Norri ollut esteellinen lautakunnan käsitellessä asiaa.

Yhteistoiminta-alueen jätehuollon jätehuoltopäällikkö Marja Rantanen muistuttaa, että niillä paikkakunnilla, joiden osalta lautakunnan päätös on hylätty, mikään ei toistaiseksi muutu. Käytännössä kiinteistön haltija valitsee jätteenkuljetuspalvelut edelleen itse ainakin siihen saakka, kunnes lautakunta tekee asiassa uuden päätöksen.

-Jos lautakunta ei valita asiasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jätteenkuljetuksesta tehdään uusi päätös lautakunnassa kevään aikana. Mikäli jokin osapuoli valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä tätä korkeampaan oikeusasteeseen, uusia päätöksiä ei voida panna toimeen ennen kuin valitukset on käsitelty, Rantanen selvittää.

Merkittävin kriteeri jätelautakunnan päätöksen hylkäämiseen hallinto-oikeudessa oli täydentävän kuljetusjärjestelmän laajuus kyseisen kunnan alueella. Rantasen mukaan KHO on kuitenkin ainakin yhdessä vuosikirjapäätöksessään linjannut, että käyttäjien määrän sijaan päätöksiä tehtäessä tulisi tarkastella paikkaavan jätteenkuljetuksen käytön syitä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic