Lounais-Häme Forssan seutu

Jätevesiviikkoa vietetään – Jätevesijärjestelmän toimintakunto kannattaa tarkistaa

Jos oman kiinteistön tilanne mietityttää, neuvoa voi kysyä jätevesineuvojilta.
Jätevesiviikolla kiinnitetään huomiota jätevesijärjestelmien toimivuuteen. Kuva: Tapio Tuomela
Jätevesiviikolla kiinnitetään huomiota jätevesijärjestelmien toimivuuteen. Kuva: Tapio Tuomela

Nyt 6.–12.5.2019 vietettävällä valtakunnallisella jätevesiviikolla kannustetaan kiinteistönomistajia tarkistamaan jätevesijärjestelmänsä toimivuus, kunnostustarve ja -aikataulu. Jätevesijärjestelmän on oltava toimiva ja hyvin hoidettu, jotta lähivesistöt ja -ympäristö pysyvät puhtaina ja hyvässä kunnossa.

Jätevesijärjestelmän kunnostuksen aikataulu riippuu kiinteistön sijainnista. Pohjavesialueilla ja ranta-alueilla 100 metrin säteellä vesistöstä jätevesijärjestelmän tulee täyttää puhdistusvaatimukset 31.10.2019 mennessä. Muissa tapauksissa järjestelmän kunnostusvelvoite laukeaa viimeistään seuraavan suuren remontin yhteydessä.

Jos rakennus on liitetty viemäriverkostoon tai oma jätevedenkäsittelyjärjestelmä on rakennuttu vuoden 2004 jälkeen, asiat ovat yleensä kunnossa. Muissa tapauksissa olisi hyvä kartoittaa kiinteistöllä muodostuvat jätevedet ja niiden käsittelyn tilanne.

Jos oman kiinteistön tilanne mietityttää, neuvoa voi kysyä jätevesineuvojilta. Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys tarjoaa maksutonta ja puolueetonta jätevesineuvontaa kevään ja kesän ajan Hämeessä ja Pirkanmaalla. Neuvojilta voi kysellä jätevesien käsittelystä, jätevesijärjestelmistä ja lainsäädännön tulkinnasta. Neuvojat tavoittaa puhelimitse, sähköpostilla sekä kesätapahtumissa jätevesineuvontapisteillä. Neuvonnan kesäkiertue saapuu 28.6. kello 13–16 Tammelan kesäasukaspäivän tapahtumaan Tammelan kunnantalolle. Neuvontatyön rahoittavat Hämeen ja Pirkanmaan Ely-keskukset. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic