Lounais-Häme

Jatkoon vaikeamman kautta

Feeniks Basket teki sen, mitä siltä odotettiin B-tyttöjen 1. SM-karsintaturnauksessa viikonvaihteessa Forssassa. Feeniks sijoittui kotiturnauksessa toiseksi ja otti paikan parin viikon päästä pelattavaan SM-karsinnan toiseen osaan. Samalla varmistui se, että Feeniks Basketin pelit jatkuvat vähintään valtakunnallisessa 1. divisioonassa.

Feeniks Basket pelasi Forsasssa kolme ottelua, joista se voitti kaksi ja hävisi yhden. Joukkue voitti lauantaina Catzin 64–47, taipui sunnuntain avauspelissä turnauksen voittaneelle Kouvoille 57–65 ja päihitti jatkopaikan ratkaiseessa sunnuntain iltapelissä Catzin uudestaan, nyt pistein 59–44.

Kouvot ja Feeniks etenivät jatkokarsintaan, Catzin ja turnauksessa neljänneksi jääneen YMCA Heinolan osana on jatkaa pelejä alueellisessa divarissa.

-Jatkopaikka tuli, mutta vähän vaikeamman kautta. Teimme tästä itsellemme vaikean turnauksen. Hienosti tytöt kuitenkin taistelivat ja nousivat jatkoon, totesi Feeniks Basketin B-tyttöjen päävalmentaja Juta Jahilo.

 

Sunnuntain viimeisessä pelissä oli isot panokset. Mikäli Feeniks olisi hävinnyt Catzille, olisi se joutunut aluesarjaan kun taas lappeenrantalaisjoukkue olisi jatkanut SM-karsintaa. Kankean alun ja 2–11-tilanteen jälkeen Feeniks sai juonesta kiinni ja paineli lopulta selvään 15 pisteen voittoon.

-Sanoin Catzin valmentajalle, että heillä on ihan valtakunnan tasolle kuuluva joukkue, kommentoi Jahilo tylyä karsintasysteemiä.

Feeniksin tavoitteena on tietenkin päästä pelaamaan B-tyttöjen SM-sarjaa. Jatkoturnauksen neljän joukkueen lohkon kaksi parasta etenevät SM-sarjaan, kaksi viimeistä pelaavat sarjakauden valtakunnallista 1. divisioonaa.

-Meillä on kaksi loistavaa takapelaajaa, ja kaksi, kolmekin erinomaista sentteriä. Kaikki on ihan meidän omissa käsissämme.

Jahilon mukaan joukkueella on eniten tekemistä pääkopan kanssa. Jos hermo pitää ja muutama pelillinen juttu saadaan toimimaan hieman paremmin, ei joukkueella pistäisi olla esteitä edetä SM-sarjaan.

 

Feeniks Basketin B-pojat pelasivat SM-karsinnan ensimmäisen kierroksen Oulussa. Forssalaiset voittivat molemmat ottelunsa ja etenivät karsinnan toiselle kierrokselle. Samalla varmistui, että B-poikajoukkue pelaa talven kauden valtakunnan tason sarjaa.

SM-karsintojen toinen kierros pelataan kahden viikon päästä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic