Lounais-Häme Forssa

Jatkuva itkuvirsi lumentulosta? Valitusten sijaan forssalainen Marko Varalahti tarjosi lumityöt yhdelle

Marko Varalahti tarttui lumikolaan auttaakseen.
Marko Varalahti on viime aikoina lykkinyt lumikolaa päivittäin. Kuva: Tapio Tuomela

Lumitöitä, lumitöitä, lumitöitä. Moni on jo aikoja sitten kyllästynyt taivaalta tupruttavaan lumeen. Forssalainen Marko Varalahti ei.

Varalahti laittoi torstaina Facebookiin yrityksensä sivulle päivityksen, jossa tarjoutui perjantaiaamuksi kello yhdeksästä alkaen lumitöihin avuksi.

– Tarkoituksena oli, että valitsen lumitöiden tarvitsijoista yhden paikan, jonne menen auttamaan. Suurin tarve oli ratkaiseva, Varalahti kertoo.

Ihan kenen tahansa pihalle Varalahti ei olisi lumitöihin rientänyt. Kohteiksi hän ajatteli etukäteen lähinnä ikäihmisiä tai sellaisia, joiden fyysinen kunto ei salli lumitöitä esimerkiksi sairauden takia. Juuri oikea lumityöpiha löytyi.

– Nuorille ja terveille en olisi avuksi lähtenyt. He kyllä selviytyvät lumitöistään itsekin.

Pontimena ei ollut pelkästään halu auttaa. Varalahti oli Facebookissa nähnyt paljon valituksia ihmisiltä, jotka ovat kyllästyneet lumentuloon ja lumitöihin.

– Ajattelin, että kyllä valituksen sijaan tarvitaan jotain positiivista. Siitä syntyi idea tarjota yllätyksenä maksuttomia lumitöitä, perustelee Varalahti.

Lumikolaa Marko Varalahti on saanut tänä talvena työnnellä omiksi tarpeikseen ilman avun tarjoamistaankin. Esimerkiksi omissa vuokrakohteissaan hän on käsipelillä urakoinut sen verran, että asukkaat pääsevät liikkeelle.

– Traktorilla on sitten ajettu loput lumityöt. Jos kolaamalla tekisi kaikki, menisi päivästä varmaan viisi tuntia pelkkiin lumitöihin. Silloin jäisivät muut työt tekemättä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

3.8.2020

Fingerpori

comic