Lounais-Häme

Jatkuvasti lisää rikosilmoituksia – Hotels.com ei löydä vikaa

Poliisille tehdään jatkuvasti lisää rikosilmoituksia, jotka linkittyvät hotellivaraussivusto Hotels.comiin.

Ilmoituksille on tyypillistä, että asiakkaan luottotililtä on lähtenyt rahaa, ja asiakas on kertonut käyttäneensä luottokortin tietoja lähiaikoina Hotels.com-palvelussa.

Sivusto on mainittu tänä vuonna jo 451 rikosilmoituksessa maanantaihin 9. toukokuuta mennessä, poliisista kerrotaan Lännen Medialle. Asiasta uutisoi ensin Ilta-Sanomat.

Rikosilmoituksia poliisi on kirjannut kahden viikon aikana noin sata lisää. Lännen Media kertoi reilut pari viikkoa sitten, että 25. huhtikuuta mennessä sivusto oli mainittu 349 ilmoituksessa.

Vaikka sadat rikosilmoitukset linkittyvät Hotels.comiin, yritys ei ole löytänyt näyttöä siitä, että korttitiedot olisivat päätyneet rikollisiin käsiin heidän järjestelmiensä kautta.

– Suoritettuamme perusteellisen sisäisen tutkinnan ja käytyämme läpi Keskusrikospoliisin meille ilmoittamat tapaukset emme ole löytäneet mitään selvää todistetta siitä, että Hotels.comin järjestelmiin olisi murtauduttu, yhtiö kertoi Lännen Medialle lähettämässään tiedotteessa.

Yhtiö tekee töitä keskusrikospoliisin kanssa.

– Olemme pyytäneet heitä toimittamaan meille mahdolliset todisteet, jotka liittyvät tiedotusvälineissä esitettyihin väitteisiin siitä, että Hotels.comin asiakastietoja olisi yritetty käyttää petollisesti, tiedotteessa lukee.

Rikoskomisario Tero Muurman Keskusrikospoliisin kyberrikostorjuntakeskuksesta kertoi aiemmin Lännen Medialle, että Hotels.com tekee koko ajan töitä mahdollisen vuotokohdan löytämiseksi.

Muurmanin mukaan oikean lähteen löytämiseen voi mennä aikaa jopa monia kuukausia. Poliisin mukaan on mahdollista, etteivät maksuvälinepetoksiin johtaneet tietovuodot ole peräisin Hotels.comin palveluista. Korttitiedot ovat voineet vuotaa vääriin käsiin esimerkiksi koneelle päässeen haittaohjelman takia.

Uusimmat

Fingerpori

comic