Lounais-Häme Ypäjä

Jättääkö Sam Vuorinen Ypäjän – haastateltu Myrskylän kunnanjohtajaksi

Vuorisen mukaan hakemisen taustalla on valitus, joka tehtiin, kun Vuorinen valittiin Ypäjän kunnanjohtajaksi
Sam Vuorinen on toiminut Ypäjän vt. kunnanjohtajana noin 1,5 vuoden ajan.

Ypäjän vt. kunnanjohtaja Sam Vuorinen on hakenut Myrskylän kunnanjohtajaksi. Vuorinen on selviytynyt neljän haastateltavan joukkoon ja on antanut suostumuksensa virkaan.

Asiasta uutisoinut Kuntalehti kertoo, että muut haastateltavat ovat Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmän pääsihteeri Terhi Tikkala, valtiotieteiden maisteri, RKP:n politiikka- ja data-analyytikko Christoffer Hällfors sekä valtiotieteiden maisteri, Kaskisten kaupunginjohtaja Minna Nikander.

Vuorista haastateltiin tehtävään keskiviikkona, osa haastatteluista tehdään ensi viikolla.

Vuorisen mukaan uuden työtehtävän etsimisen syynä on Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen tehty valitus, joka koski Vuorisen valintaa Ypäjän kunnanjohtajaksi. Valituksen teki Maarit Sihvonen, joka myös haki Ypäjän kunnanjohtajan tehtävään.

Lue myös: Jatkoaikaa Sihvosen valituksen käsittelyyn

Sihvonen valittaa Ypäjän kunnanjohtajan valinnasta

– Olen viihtynyt Ypäjällä. Valitus aiheuttaa kuitenkin epävarmuutta henkilökohtaiseen elämään. Olen joutunut esimerkiksi pitämään kahta asuntoa. Varasuunnitelmia on tehtävä. En voi tuudittautua siihen, että hallinto-oikeuden päätös olisi kannaltani myönteinen, Vuorinen toteaa ja korostaa, ettei Myrskylän kunnanjohtajahakuun liity dramatiikkaa.

– Työnteossa Ypäjällä ei ole ongelmaa. Olen saanut positiivista palautetta, mutta sekin täytyy sanoa, että joukossa on ihmisiä, jotka ovat Maarit Sihvosen takana. Itse en Sihvosta enkä hänen vaikuttimiaan tunne. En ole myöskään halunnut spekuloida asialla.

Vuorinen on tiedustellut kolmeen otteeseen hallinto-oikeuden päätöksen aikataulua. Huhtikuussa päätös luvattiin kesän aikana, toisella kerralla päätöstä luvattiin syksyksi ja vastikään päätöstä luvattiin jouluksi.

Myrskylä on 1 900 asukkaan kunta vajaan sadan kilometrin päässä Helsingistä.

– Ammatillisesti kyseessä ei olisi askel ylöspäin mutta Myrskylä sijaitsee toisaalta Uudellamaalla, Vuorinen sanoo

Myrskylä joutuu etsimään uuden kunnanjohtajan, kun kunnanjohtaja Sabah Samaletdin valittiin keväällä Ilmajoen kunnan ja Kurikan kaupungin yhteisen JIK-liikelaitoskuntayhtymän toimitusjohtajaksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic