Lounais-Häme Forssan seutu

Jätteen vastaanotto jatkuu normaalisti – Kotitalouksien toivotaan siirtävän jäteasemakäyntejään myöhäisemmäksi

LHJ:n toimisto on toistaiseksi suljettu henkilöasioinneilta. Myös kaikki neuvontakäynnit on keskeytetty.
Koronavirustilanne vaikuttaa myös jätteiden lajitteluun. Kuvituskuva. Kuva: ERIIKA AHOPELTO
Koronavirustilanne vaikuttaa myös jätteiden lajitteluun. Kuvituskuva. Kuva: ERIIKA AHOPELTO

Loimi-Hämeen Jätehuolto oy (LHJ) on varautunut turvaamaan yhdyskuntajätehuollon palvelut koronavirustilanteen aikana. Yhtiö noudattaa valtakunnallisesti yhteisiä Suomen Kiertovoiman ja Työterveyslaitoksen ohjeita. Tilanteen kehittymistä seurataan, ja toimintaa korjataan tilanteen mukaisesti.

– Henkilökunnan ja jätteenkuljettajien terveys on meille erityisen tärkeää, jotta palveluita voidaan ylläpitää normaalilla tasolla. Samalla huolehdimme myös alueen asukkaiden turvallisuudesta. Kaikki jäteasemat pidetään lähtökohtaisesti auki, jotta jätteen vastaanottotoimintaa voidaan jatkaa normaalisti, toimitusjohtaja Immo Sundholm kertoo.

– Olennaista meille on varmistaa palvelut kotitalouksille sekä yhdyskuntajätteen vastaanotto- ja käsittelytoimintojen jatkuvuus. Samalla varautumisella pystymme varmistamaan LHJ Group -konsernin palveluiden tuottamisen yritysasiakkaillemme sekä tuottajayhteisöille.

Työturvallisuuden takaaminen tärkeää

Työturvallisuuden takaaminen LHJ:n, sen yhteistyökumppaneiden sekä kuljetusyritysten henkilökunnan osalta on Sundholmin mukaan palvelujen turvaamisessa ensisijaisen tärkeää. Tässä tarvitaan jokaisen kuntalaisen vastuullista toimintaa.

– Toivomme, että asiakkaat huomioisivat terveydenhuollon viranomaisten ohjeet virustartuntojen ehkäisemisessä asioidessaan jäteasemilla. Toivomme myös, että kotitaloudet siirtäisivät jäteasemakäyntiä myöhäisemmäksi, mikäli se on mahdollista.

Lajitteluohjeita tartunnan saaneille

LHJ antaa verkkosivuillaan lajitteluohjeita kotitalouden jätteiden lajittelussa tilanteissa, joissa tartunta on tapahtunut tai sitä on syytä epäillä. Verkkosivulle päivitetään tietoa myös muun muassa mahdollisista jäteasemien tilapäisestä sulkemisesta, uusista lajitteluohjeista sekä LHJ Group -konsernin erikoispalveluiden poikkeustilanteista.

Jätehuollon asiakaspalvelu ja neuvonta ovat tavoitettavissa normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla. LHJ:n toimisto on toistaiseksi suljettu henkilöasioinneilta. Myös kaikki neuvontakäynnit on keskeytetty.

– Jätteenkuljetuksen osalta neuvomme asukkaita olemaan yhteydessä suoraan omaan jätteenkuljetusyritykseen.

Toimintaohjeita asukkaille

Lajittele nenäliinat ja lautasliinat sekajätteisiin, ei biojätteisiin.

Sairastuneiden jätteet on kerättävä omaan roskakoriin, joka on päällystetty pussilla. Täyttynyt roskapussi suljetaan tiiviisti ja viedään sekajäteastiaan. Sairastuneiden roskakorit pitää tyhjentää päivittäin.

Sulje roskapussit hyvin joko ristiin sitomalla tai teippaamalla ennen niiden viemistä sekajäteastiaan.

Mikäli jäteastian tyhjennyksissä tulee katkoksia, pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.

Sekajätettä syntyy vähemmän, kun pakkausmateriaalit lajitellaan tehokkaasti ja pakataan tiiviisti. Jätteitä ei pidä jättää miehittämättömille jätteen vastaanottopaikoille, mikäli jäteastiat ovat täynnä.

Lähde: Loimi-Hämeen Jätehuolto oy

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic