Lounais-Häme Forssa

Jätteitä kipattu maastoon Nummen kentän vieressä – Ympäristötarkastaja: "Syyllinen löytyy harvoin"

"On hyvä, että asukkaat ilmoittavat kaupungille, jos havaitsevat maastossa jätteitä."
Nummen kentän läheisyyteen maastoon on kipattu jätteitä, joista Forssan Lehden lukija otti kuvan ja lähetti sen toimitukseen. Kuva: Lukijan kuva
Nummen kentän läheisyyteen maastoon on kipattu jätteitä, joista Forssan Lehden lukija otti kuvan ja lähetti sen toimitukseen. Kuva: Lukijan kuva

Nummen kentän läheisyyteen on kipattu Forssassa peräkärryllinen rakentajan työvälineitä. Juoksulenkillään jätteet havainnut Forssan Lehden lukija lähetti roskista toimitukseen torstaina kuvan ja toi julki huolensa muun muassa siitä, pääseekö jätteistä valumaan öljyä maastoon.

Forssan kaupungin ympäristötarkastaja Henna Pirhonen totesi jätteiden olevan kaupungin omistamalla maalla ja kaupungin laittavan jätteiden siivoojat saman tien liikkeelle. Pirhosen arvion mukaan jätteet saadaan siivottua heti torstain aikana.

– Tällaisissa tapauksissa löytyy harvoin syyllistä, koska jätteissä ei ole nimitietoa, joten roskien siivoaminen jää maanomistajan vastuulle, Pirhonen sanoi.

Jätteet kuuluvat Kiimassuolle

Pirhosen mukaan kaupungin maille jätetään jätteitä silloin tällöin, mutta ei kuitenkaan viikoittain. Tavallisimpia ovat maastoon tai metsäautoteiden varsiin hylätyt sohvat tai elektroniikkalaitteet.

– Elektroniikkalaitteet voi viedä maksutta Kiimassuolle, Pirhonen sanoi ja kehotti ihmisiä viemään myös muut jätteensä Kiimassuon jätekeskukseen.

Pirhosen mukaan on hyvä, että asukkaat ilmoittavat kaupungille, jos havaitsevat maastossa jätteitä.

– Jätteistä kannattaa ilmoittaa, jotta kaupungilta tiedetään lähteä siivoamaan jätteet kaupungin mailta. Jos jätteet ovat jonkun muun mailla, informoimme maanomistajaa.

Pirhosen mukaan havaitsemistaan jätteistä voi ilmoittaa Forssan kaupungille sähköpostiosoitteeseen ymparisto@forssa.fi. Jätteiden paikan voi merkitä Kansalaisen karttapaikka -palveluun ja toimittaa karttalinkin kaupungille. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic