Lounais-Häme

Tämän vuoden jättikasvisten voittajat ovat selvillä – Paljonko painaa Suomen painavin kurkku tai kurpitsa?

Yksi osallistujista kahmi kaikkiaan 23 mestaruutta.
Suomen Jättikasvisyhdistys ry:n tarkoituksena on edistää ja tehdä tunnetuksi jättikasvisharrastusta ja jättikasvisten kasvatusta Suomessa. Arkistokuva. Kuva: Juhani Salo
Suomen Jättikasvisyhdistys ry:n tarkoituksena on edistää ja tehdä tunnetuksi jättikasvisharrastusta ja jättikasvisten kasvatusta Suomessa. Arkistokuva. Kuva: Juhani Salo

Tämän vuoden Jättikasvisyhdistyksen (SJKY) SM-kisat käytiin Mäntsälässä Koulutuskuntayhtymä Keudan Saaren kartanossa lauantaina 26. syyskuuta.

Kilpailuissa syntyi peräti 24 uutta Suomen ennätystä. Joka vuosi kisaan osallistutaan myös uusilla kasviksilla, joista kahdeksan teki ensimmäisen tuloksen SM-kilpailuissa.

Moni kilpailija osallistui useaan eri sarjaan. Kaikkiaan arviointeja suoritettiin 239.

23 mestaruutta Pornaisiin

Pornaislainen Mika Tiilikainen kahmi kaikkiaan 23 mestaruutta.

Esimerkiksi Tiilikaisen kasvattama ruusupapu oli päivän pisin 73,6 sentin pituudellaan. Hänellä oli mukanaan myös mukulakasviuutuus vacon, jolla oli painoa 2,4 kiloa.

Tiilikaisen kasvattamia olivat muun muassa kisan painavin kaali, kyssäkaali, lanttu, paprika, tomaatti ja lehtiselleri. Hän vei voiton myös muun muassa pisimmällä palsternakalla ja maissilla.

Suurin peruna kasvoi Kärkölässä

Keltaiset kurpitsat -sarjan voitto meni Hartolaan. Juho Mäkinen, Nea Rauäng ja Helena Mäkinen voittivat tuloksella 562 kiloa.

Hannes Forsell Valkealasta osallistui kilpailuun pisimmällä auringonkukalla. Pituutta kasvilla oli 531,3 senttimetriä.

Tohmajärveläisen Laura Pirhosen 8,97 kilon kurkku oli päivän painavin sekä pisin 84,9 senttimetrillä.

Suurimman perunan kisaan kiikutti Maija Karvinen Kärkölästä. Perunalla oli painoa 2,772 kilogrammaa.

Kauneimman 43-kiloisen myskikurpitsan oli kasvattanut haminalainen Kaisu Heikkilä.

Julkaissut Suomen Jättikasvisyhdistys Lauantaina 26. syyskuuta 2020

Kuva Suomen suurimmasta amarantista, jolla on pituutta 296,5 senttimetriä. Sen on kasvattanut Vuokko ja Markku Untila. Tulos oli uusi Suomen ennätys.

 

Koronarajoitusten takia kisat pidettiin tänä vuonna vain kilpailijoiden kesken. Lisää kilpailun tuloksia löytyy SJKY:n sivuilta.

Suomen Jättikasvisyhdistys ry:n tarkoituksena on edistää ja tehdä tunnetuksi jättikasvisharrastusta ja jättikasvisten kasvatusta Suomessa. Yhdistys järjestää vuosittain SM-punnitustapahtuman. Tapahtuman ajankohta on yleensä syyskuun viimeisenä lauantaina. HäSa

Uusimmat

Fingerpori

comic