Lounais-Häme

Jebi-taifuuni moukaroi Japanin länsirannikkoa - yli miljoonaa kehotettu evakuoitumaan

Tokio
04.09.2018, 12:18

Ulkomaat

Japanin länsirannikkoa moukaroiva neljännesvuosisadan voimakkain Jebi-taifuuni on aiheuttanut paikoin merkittäviä vahinkoja erityisesti Osakassa, jossa kansainvälinen Kansain lentokenttä on osittain veden vallassa. Lisäksi myrsky on paiskannut Osakanlahdella ankkurissa olleen säiliöaluksen päin siltaa.
Yli miljoonalle ihmiselle on annettu evakuointikehotus taifuunin tieltä. Yli 700 lentoa on peruttu myrskyn vuoksi.
Sanomalehti Japan Timesin mukaan ainakin yksi ihminen on kuollut myrskyn vuoksi.
Taifuuni Jebi tuo mukanaan jopa 60 metriä sekunnissa puhaltavia tuulia ja kovaa sadetta alueille, jotka ovat edelleen toipumassa aiemmin kesällä koetuista tuhoisista sateista.
Jebin pelätään aiheuttavan myös maanvyöryjä, tulvia, salamoita ja tornadoja Länsi-Japanissa. Muun muassa Osakan ja Kioton suurkaupungit ovat riskialueella.
Paikallisen median mukaan Jebin tuulet puhaltavat sellaisella nopeudella, että ne pystyvät hajottamaan perinteisiä puutaloja.
– Kannustan japanilaisia ihmisiä toimimaan henkensä suojelemiseksi, muun muassa valmistautumalla ja jättämällä kotinsa ajoissa, pääministeri Shinzo Abe sanoi.
Pääministeri myös määräsi hallituksensa tekemään ”kaiken tarvittavan”.
Kesä ja syksy ovat Japanissa taifuunikautta. Edellinen taifuuni Cimaron osui Japaniin elokuun lopulla. Tuolloin vahingot jäivät kuitenkin vähäisiksi.

https://www.japantimes.co.jp/news/2018/09/04/national/strong-typhoon-poised-make-landfall-shikoku-kii-peninsula-afternoon/#.W45Jq9IzaUk

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti