Lounais-Häme

Jengikahakka Göteborgin lähistöllä vei sairaalaan ainakin kahdeksan

Tukholma
04.11.2018, 20:50

Ulkomaat

Ruotsin poliisi kertoi sunnuntaina pidättäneensä yhteensä 13 ihmistä, joita epäillään yhteyksistä Göteborgin lähellä Mölnlyckessä lauantaina tapahtuneeseen ampumavälikohtaukseen. Poliisin mukaan kyseessä oli Helvetin Enkeleiden ja toisen jengin välinen yhteenotto. Kahakassa sai eriasteisia vammoja ainakin kahdeksan ihmistä.
– Voin vahvistaa, että toinen jengeistä oli Helvetin enkelit, mutta toisen nimeä emme tässä vaiheessa halua kommentoida. Samoin ne syyt, jotka johtivat yhteenottoon, ovat edelleen tutkinnassa, poliisin tiedottaja Stefan Gustafsson kertoi STT:lle sunnuntai-iltana.
Göteborgs-Posten -lehden mukaan yhteenoton toinen osapuoli olisi ollut 435 -rikollisjengi, joka olisi tunkeutunut Helvetin enkeleiden tehdaskiinteistössä pidettyihin juhliin.
Kaikki poliisin pidättämät ovat 25-50 -vuotiaita miehiä. Heitä epäillään murhayrityksestä ja törkeistä pahoinpitelyistä. Viranomaiset eivät sunnuntaina halunneet eritellä, keitä epäillään mistäkin.

Kuusi haavoittuneista Helvetin enkeleitä

Yhteenotossa haavoittuneista kahdeksasta ihmisestä kuusi oli sunnuntaina edelleen sairaalassa Göteborgissa. Yksi oli päässyt kotiin, yhden tilaa kuvailtiin vakavaksi ja viiden muun kuntoa vakaaksi.
Göteborgissa hoidossa olevien lisäksi yksi haavoittunut oli hakeutunut hoitoon Skaraborgiin. Poliisin mukaan on mahdollista, että vielä lisää hoitoon hakeutuneita löytyy, kun tutkinta etenee.
– Yhteenoton motiivi on epäselvä. Ryhmien välillä on saattanut jo valmiiksi olla riitaa, tai sitten sitä on syntynyt juhlapaikalla, sanoi syyttäjä Karl-Erik Esbo Göteborgs Postenille.
Aftonbladetin mukaan kuusi haavoittuneista kuuluu Helvetin enkeleihin, joiden support-kerholla on tiloja samalla teollisuusalueella, jossa yhteenotto tapahtui.
Helvetin enkelit ja Bandidos-kerho ottivat 90-luvulla kiivaasti yhteen. Ruotsin rikosseuraamusviraston edustajan DanielVesterhavin mukaan lauantain tapahtumista ei voi vielä päätellä, että syttymässä olisi uusi jengisota.
– Yksittäisestä tapauksesta ei voi vetää näin pitkälle meneviä johtopäätöksiä, Vesterhav sanoi uutistoimisto TT:lle.
Vesterhav muistutti kuitenkin, että jengien väliset yhteenotot alkavat usein yksittäisten jengien jäsenien välisistä riidoista, joihin vähitellen sotkeentuu koko jengi.
Epäiltyjen ja todistajien kuulemista samoin kuin rikospaikkatutkintaa Mölnlyckessä jatkettiin koko sunnuntain ajan. Alue, jolla sijaitsee runsaasti pienyrityksiä, oli eristettynä koko päivän.

http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/ha-m%C3%A4n-skadade-efter-skottlossning-1.10355222?noAccess=true&aId=1.10355222
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/21z6Bq/uppgifter-sex-hells-angels-medlemmar-skjutna–av-rivalgang

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti