Lounais-Häme

Jenni Kangas tähyää uusiin ennätyslukemiin

Keihäänheittäjä Jenni Kangas odottaa innolla kauden alkua. Talvi sujui hyvin, joten viime vuoden Suomen mestari puhkuu hyvää kuntoa.

Kangas odottaa kovaa tulosta jo kesän ensimmäisestä kilpailustaan, lauantaina Vantaalla käytävästä Kultainen keihäs -kilpailusta.

-Tavoite on heittää yli 59 metriä, se on EM-raja. Olisi hyvä saada raja tehtyä heti alkukesästä, ettei sen kanssa tuhrautuisi monta kisaa, Seinäjoen Seudun Urheilijoita edustava Kangas kertoo.

Vantaan Myyrmäessä on Kankaan mukaan hyvät olosuhteet pitkille heitoille.

-Olen kilpaillut siellä pari kertaa, ja silloin on aina ollut tosi kylmä keli. Nyt on luvattu lämmintä, joten senkin puolesta olojen pitäisi olla kohdillaan. Heittopaikka kentällä on hyvä, kertoo Kangas, joka piipahti Tammelassa pitkäaikaisen sponsorinsa Makulihan grillikauden avajaisissa.

 

Lahteen kotiutunut Kangas heitti viime kaudella kesän kotimaisen kärkituloksen ja oman ennätyksensä 60,98. Tulos ei kelpaa kuitenkaan näytöksi elokuun alussa Berliinissä käytäviin EM-kisoihin.

Kepin on lennettävä pitkälle myös tänä kesänä, ja sen Kangas aikoo tehdä.

-Harjoituskausi meni tosi hyvin. Kesälle on isot odotukset.

Isänsä Hannu Kankaan valmentama Jenni Kangas haluaa vakiinnuttaa tasonsa tällä kaudella 60 metriin ja pärjätä EM-kisoissa. Se tarkoittaa sitä, että kauden huippuheittojen pitäisi kaartaa pitkälle yli nykyisen ennätystuloksen.

Treeniheitot ovat lentäneet pitkälle, joten odotuksille on katetta.

-Tavoitteena on tänä kesänä 63 metriä, siihen on kaikki mahdollisuudet. Kaikki mitä menee sen yli, on plussaa.

Kangas on pystynyt parantamaan erityisesti heittotekniikkaansa.

-Olen edennyt teknisissä jutuissa. Tukijalka pitää aiempaa paremmin, mikä on oleellinen asia tässä lajissa. Fyysiset ominaisuudet ovat suunnilleen viime vuoden tasolla, sanotaan, etteivät ne ole ainakaan huonontuneet, Kangas paljastaa.

 

Kangas odottaa kuumaa keihäskesää. Naiset ovat maailmalla viskoneet jo pitkiä kaaria. Australian Kathryn Mitchell on repäissyt maailman kärkitulokseksi 68,92. Kaikkiaan seitsemän naista on ylittänyt jo 63 metriä, vaikka kausi ei ole Euroopassa kunnolla edes alkanut.

-Jos EM-kisoissa haluaa loppukilpailuun ja siellä jollain tavalla pärjätä, niin se reilu 63-metrinen pitää siellä heittää, Kangas sanoo.

Kangas uskoo, että myös suomalaisnaiset heittävät tällä kaudella pitkälle. Oona Sormunen lopetti ja Sanni Utriainenkin pitää jonkinlaista välikautta, mutta tasoa pitäisi silti löytyä.

-Minä ja Nokelaisen Heidi olemme hyvässä kunnossa. Lisäksi muutama vähän nuorempi heittäjä kutittelee siinä heti meidän takanamme. FL

 

Tasaista kehitystä kohti maailman huippua
25-vuotias, asuu Lahdessa, kotoisin Seinäjoelta.Edustaa Seinäjoen Seudun Urheilijoita.Valmentaja isä Hannu Kangas, joka valmentaa myös Tero Pitkämäkeä.Ennätys 60,98 (Taipei -17). Kesällä -16 kauden paras 60,70, -15 kauden paras 56,56 ja -14 kauden paras 55,28.SM-kultaa -17, hopeaa -13, -14 ja -16, pronssia -11.Alle 23-vuotiaiden EM-nelonen -13, universiadien pronssia -17.Tälle kaudelle tavoitteena menestyä Berliinin EM-kisoissa, voittaa Suomen mestaruus ja heittää 63 metriä.Avaa kautensa lauantaina Kultainen keihäs -kisassa, jossa paikalla lähes kaikki maan huippuheittäjät.Tukijana tammelalainen Makuliha. 

Uusimmat

Fingerpori

comic