Lounais-Häme

Jesperi Kotkaniemi teki ensimmäisen NHL-maalinsa

Montreal
02.11.2018, 06:07

Urheilu-uutiset

Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi on tehnyt uransa ensimmäiset maalit jääkiekon NHL:ssä. Kotkaniemi iski kotijoukkue Montrealin 1-0-johtoon Washingtonia vastaan, kun ottelua oli pelattu vain reilut kaksi minuuttia. Maali syntyi vastahyökkäyksestä ja syötön siihen antoi Joel Armia, joka tarjoili kiekon vasemmalle laidalle Kotkaniemelle. Suomalaisen rannelaukaus ohitti Washington-vahti Braden Holtbyn.
Kotkaniemi, 18, varattiin kolmantena viime kesän varaustilaisuudessa. Hän oli ennen tätä kerännyt 11 NHL-ottelussa neljä syöttöpistettä. Suomalaislupaus on Canadiensin kaikkien aikojen toiseksi nuorin ensimmäisen NHL-maalin tekijä. Mario Tremblay oli reilun kuukauden nuorempi, kun hän teki Montrealin paidassa ensimmäisen NHL-maalinsa vuonna 1974.
Kotkaniemi osui toisen kerran kolmannen erän alussa ja tasoitti ottelun 4-4:ään. Artturi Lehkonen kirjautti maalista syöttöpisteen.
Joel Armia viimeisteli tyhjään maaliin Montrealin 6-4-voittolukemat 20 sekuntia ennen ottelun loppua.

Rinne palasi Nashvillen maalille

Nashville Predatorsin Pekka Rinne torjui 42 kertaa, kun Nashville voitti vieraissa Tampa Bayn 4-1. Rinne oli sivussa viidestä edellisestä ottelusta loukkaantumisen vuoksi.
Miikka Salomäki iski Nashvillen 4-1-voitto-osuman tyhjään maaliin, kun ottelua oli jäljellä reilut kaksi minuuttia.
Myös Edmonton Oilersin maalivahdilla Mikko Koskisella oli hyvä päivä. Koskinen torjui 40 kertaa ja pelasi ensimmäisen nollapelinsä NHL:ssä, kun Oilers voitti Chicago Blackhawksin kotonaan 4-0. Koskinen, 30, palasi NHL:ään yli seitsemän ja puolen vuoden tauon jälkeen voitokkaasti viime viikonloppuna, kun Oilers kaatoi Nashvillen 5-3.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti