Lounais-Häme Jokioinen

Jeti-ikkunoita jatkossa Jokioisilta – Yrityskauppa tuo ikkunainnovaation ja töitä Loimijoen kupeeseen

Yrityskaupan myötä Loimijoen kupeessa valmistetaan pian innovatiivisia ikkunoita.
Jokioislaiset Marko Haapa-aro (vas.) ja Tomi Seppänen uskovat, että Jeti-ikkunat voisivat tuoda Jokioisille ainakin kymmenkunta uutta työpaikkaa.

Jokioisille on syntymässä uutta yritystoimintaa ikkunoiden valmistuksen ympärille. Jokioislaiset Marko Haapa-aro ja Tomi Seppänen yhdessä Johannes Saarisen ja kokeneen liikemiehen Markku Helanderin kanssa ostivat sotkamolaisen Jeti-Ikkuna oy:n liiketoiminnan. Kauppa vahvistettiin viime viikolla.

– Neuvotteluja käytiin tiiviisti 2,5 kuukauden ajan. Jossain vaiheessa molemmat osapuolet olivat vetäytymässä, mutta niin vain löysimme yhteisen sävelen, Haapa-aro virnistää.

Toiminta käyntiin, sitten lisätilaa

Jeti-Ikkunan aiempi omistaja Jouni Ruuska jää siirtämään osaamistaan ja tietojaan uusille yrittäjille konsultin roolissa. Sotkamossa on työskennellyt Ruuskan lisäksi yksi ihminen. Haapa-aron mukaan Sotkamon toimipiste jatkaa toimintaansa, ja Jokioisille perustetaan uusi toimipiste tukemaan tuotantoa.

Tavoitteena on, että tuotanto käynnistyy Loimijoen kupeessa Jokkis-Keittiöiltä tyhjäksi jääneissä tiloissa alkuvuodesta. Samalla yrittäjät valmistautuvat jo lisätilan tarpeeseen – suunnitelmissa on rakentaa uudet tuotantotilat Jokioisille.

– Olemme käyneet ensimmäisiä neuvotteluja kunnan kanssa, ja vastaanotto oli ilahduttavan innostunut.

Marko Haapa-aro (vas.) ja Tomi Seppänen uskovat Jeti-ikkunoilla olevan valtava potentiaali, kunhan markkinointi saadaan kuntoon. Menetelmällä vanhat ikkunat saadaan uusittua nykyvaatimusten mukaisiksi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Marko Haapa-aro (vas.) ja Tomi Seppänen uskovat Jeti-ikkunoilla olevan valtava potentiaali, kunhan markkinointi saadaan kuntoon. Menetelmällä vanhat ikkunat saadaan uusittua nykyvaatimusten mukaisiksi. Kuva: Lassi Puhtimäki

 

Ikkunat uusiksi kevyemmällä remontilla

Uudet yrittäjät näkevät Jeti-ikkunoissa valtavan potentiaalin. Jouni Ruuskan kehittämän menetelmän avulla vanhat puuikkunat voidaan nykyaikaistaa uusimalla ikkunan ulkopuite alumiiniseksi. Yhdessä karmiosan kanssa puuikkunasta saadaan kestävä puualumiini-ikkuna. Kevyempi menetelmä tulee halvemmaksi kuin ikkunoiden uusiminen kokonaan.

– Markkinointi on tähän asti ollut hyvin pienimuotoista. Ikkunabisneksen liikevaihto Suomessa on 300 miljoonaa euroa vuodessa. Se on loputon kiertokulku, sillä kun koko ikkunamassa saadaan uusittua, on aika aloittaa alusta, Haapa-aro huomauttaa.

Haapa-aron mukaan Jeti-ikkunat soveltuvat erityisen hyvin 60-, 70- ja 80-lukujen taloihin. Yrityksessä kehitellään parhaillaan myös uutta, innovatiivista tuotetta, jolle haettaneen patenttia.

Jokioisilla Jeti-ikkunoiden tuotantoa on tarkoitus kasvattaa voimakkaasti. Työntekijöiden tarve tarkentuu tuotannon käynnistyttyä, mutta Haapa-aro uskoo, että vuoden kuluttua yritys voisi työllistää Jokioisilla kymmenkunta ihmistä.

Vanha yritys jatkaa toimintaansa

Haapa-aro ja Seppänen tuntevat toisensa kouluajoilta lähtien ja ovat tehneet töitä rakennusalalla pitkään. Tiiviimmän yhteistyön he aloittivat kolme vuotta sitten, jolloin he tekivät omissa yrityksissään töitä toisilleen ristiin rastiin.

Viime vuonna miehet perustivat yhteisen yrityksen, Jokioisten Maalausurakointi oy:n, joka jatkaa rinta rinnan toimintaansa Jeti-Ikkunan kanssa.

– Maalausurakointi on hieman harhaanjohtava nimi, sillä maalaustyöt eivät ole olleet meillä pääosassa, vaan muut rakennusalan työt. Tällä hetkellä meillä työskentelee seitsemän ihmistä, joista osa aliurakoitsijoina. FL

Jeti-Ikkuna oy

Jouni Ruuskan perustama yritys on toiminut Sotkamossa vuodesta 2010 lähtien.

Jeti-ikkunassa puuikkunan ulkopuite uusitaan alumiiniseksi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jeti-ikkunassa puuikkunan ulkopuite uusitaan alumiiniseksi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Päätuotteena Ruuskan kehittämä innovatiivinen menetelmä, jonka ansiosta koko ikkunaa ei tarvitse uusia.

Referenssikohteina muun muassa eduskuntatalo.

Jokioisten Maalausurakointi oy

Marko Haapa-aron ja Tomi Seppäsen viime vuonna perustama yritys.

Omistaa jatkossa puolet Jeti-Ikkunan osakekannasta, toisen puolen omistavat Markku Helander ja Johannes Saarinen.

Tekee muun muassa omakotitalon julkisivumaalauksia, kattopesuja, huoltomaalauksia sekä sooda- ja lasipuhalluksia.

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic