Lounais-Häme

JHT:n ylivoimamaalit olivat liikaa FPS:lle

Palloseura kadotti kahden maalin johtonsa.
Aleksi Karlsson vei FPS:n kahden maalin johtoon, mutta JHT tuli takaa voittoon. Kuva: Tapio Tuomela

Hyvä alku ei kantanut Palloseuraa voittoon asti lauantai-iltana Kalajoella. FPS johti Aleksi Karlssonin maaleilla JHT:tä jo 0–2, mutta ei onnistunut pelin jälkimmäisellä puoliskolla kertaakaan maalinteossa. Ylivoimalla neljä maalia viimeistellyt JHT vei Suomi-sarjan ylemmän loppusarjan pisteet selkeällä 6–2-voitolla.

– Puoliväliin asti mentiin meidän konseptin mukaan. Sitten tuli heikko vaihe ja JHT pääsi nousemaan maalin johtoon. Kotijoukkue sai siitä hurmoksen päälle ja painoi lopun hurjasti, FPS:n valmentaja Asko Rantanen kertoi.

FPS sai lauantain peliin salama-alun, kun Aleksi Karlsson vei forssalaiset johtoon vain 13 sekunnin pelin jälkeen Paul Manushinin esityöstä. Enempää maaleja erässä ei nähty.

FPS meni toisessa erässä kahden maalin johtoon, kun Karlsson osui toisen kerran. Syötön tarjosi Veeti Vuorio. Tämän jälkeen ote siirtyi isäntäjoukkueelle, joka teki erän loppuun kolme maalia, joista yhden ylivoimalla.

Päätöserässä JHT juoni vielä kolme osumaa ylivoimalla, eikä FPS pystynyt kääntämään peliä.

– Naapuri pelasi aktiivisesti ja oli hyvä molempien maalien lähellä. Meillä oli kyllä omat paikkamme.

FPS on ylemmässä jatkosarjassa nyt viidentenä, JHT nousi voitolla jumbopaikalta seitsemänneksi.

– Täytyy nähdä tuloksen taakse. Meidän pitää jatkossa tuoda jäälle lisää kamppailuvoimaa ja olla aggressiivisempia. Vastustajan niska on niin sanotusti pistettävä poikki silloin kun siihen on paikka, Rantanen sanoi.

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic