Lounais-Häme

Joe Koppanen tavoittelee liigahaavettaan

 

Joe Koppanen on noussut tällä kaudella Forssan Suupparien tehomieheksi.

Koppanen on rohmunnut 19:ssä kakkosdivisioonan pelissä tasaisesti 15 maalia ja 15 syöttöä eli 30 tehopistettä.

Noilla lukemilla on vasta 18-vuotias hyökkääjä keikkunut FoSun pistepörssin kärjessä, mutta kuluneen viikonlopun pelien tuloksena Kalle Laukkanen jätti Koppasen pisteen erolla kakkoseksi.

Viisivuotiaasta lähtien reikäpalloa hakannut Koppanen on kunnostautunut koko peliuransa ajan snaipperina eli kärkkäänä maalintekijänä. Jo ensimmäisenä edustuskautenaan toissa kaudella 16-vuotias junnu kohautti iskemällä divaripelissä Jyväskylässä viisi maalia Diamondsia vastaan.

– Snaipperin rooli on tällä kaudella laajentunut niin, että hänet on helppo laittaa erilaisiin rooleihin. Joe on kokoisekseen ketterä ja taitava peluri, kehuu FoSun valmentaja Pasi Lehtonen 190-senttistä tehopeluriaan.

 

Vaikka Koppanen on siis maalintekijä melkein ammatiltaan, on FoSun pistepörssin kärkipaikka yllättänyt juniorin.

– Meillä on sen verran hyviä pelaajia etten osannut odottaa pääseväni pistekärkeen. Saavutukseen pitää olla tyytyväinen, tuumii useimmiten Leevi Kainulaisen ja Miika Aleniuksen kanssa samassa ketjussa hyökännyt Koppanen.

FoSun tavoite Sisä-Suomen lohkon neljän parhaan pudotuspeleihin pääsystä romuttui käytännössä sunnuntaina vierastappioon lohkoa johtavaa O2-JKL:ää vastaan.

– Kausi on mennyt vähän alakanttiin. FoSu on tunnettu isoista maaliluvuista, mutta tällä kaudella olemme jääneet monta kertaa 3-4 maalin lukemiin. Niillä harvoin voittaa, Koppanen tokaisee.

 

FoSun divaripelien ohella Koppanen on reissannut tällä kaudella Tampereella Classicin A-poikien peleihin ja treeneihin.

– Käyn Classicin treeneissä noin kerran viikossa. Alkukauden kuljin yksin, mutta nyt toinen pelurimme Turusen Eetu käy Classicin B-junioreissa. Treenit osuvat usein samalle illalle.

Koppanen kehuu Classicin treenejä kehittäviksi.

– Tempo on paljon kovempi ja porukassa on älykkäitä pelureita.

Classic lukeutuu A-poikien SM-sarjan kärkikolmikkoon Kirkkonummen Rangersin ja TPS:n kanssa. Koppanen on pelannut Classicissa viisi SM-sarjapeliä tehoin 3+1=4. Jos FoSun ja Classicin pelit osuvat samalle päivälle, on Koppanen yleensä jäänyt kasvattiseuransa kokoonpanoon.

Paikka Classiciin avautui kauden alussa, kun Koppanen valittiin ikäluokkansa Pohjola-cupin leirille. Noin 80 pelaajan ryhmästä valittiin ensimmäinen U19-maajoukkue, joka on pelannut jo kauden aikana maaotteluita. Koppaselle ei maaottelukutsua ole tullut, mutta hänelle tarjottiin kehitysmahdollisuus ikäluokkansa huipulla Tampereella.

– Menen toki maajoukkueleirille jos kutsu vielä tulee, mutta ei maailma siihen kaadu, vaikkei kutsua tulisikaan, Koppanen tuumii.

 

Koppasen tavoitteena on kuitenkin kivuta jossain vaiheessa miesten liigapeluriksi. Ensi kaudeksi tavoite ei ehkä vielä toteudu varsinkin, kun tämän kevään abiturientti aloittaa armeijapalveluksen heinäkuussa Parolassa. FL

 

 

Joe Koppanen
18 v. 190 cm hyökkääjäFoSun kasvatti, aloitti salibandyn 5-vuotiaanaKolmas kausi FoSun edustusjoukkueessaPelaa tällä kaudella myös Tampereen Classicin joukkueessa A-poikien SM-sarjassaPääsi tämän kauden alussa ikäluokkansa 1998-syntyneiden maajoukkuekartoitukseen Pohjola-cupiin

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti