Lounais-Häme

Joel Armia ratkaisijana, kun Montreal kaatoi Islandersin tiukassa taistelussa 4-3

Helsinki
06.11.2018, 08:43

Urheilu-uutiset

Joel Armia teki voittolaukauskisan ainoan maalin ja ratkaisi Montreal Canadiensille 4-3-voiton New York Islandersista. Kyseessä oli Armian ensimmäinen voittolaukauskisayritys NHL:ssä.
– Tiesin jo etukäteen mitä aion tehdä, joten oli hyvä että se toimi, Armia sanoi NHL:n nettisivuilla.
Ottelun alku lupaili Islandersin kotivoittoa. Antti Niemi päästi Montrealin maalilla kahdeksasta ensimmäisestä laukauksesta kolme maaliin. Valtteri Filppula vei Islandersin 2-1-johtoon Leo Komarovin tarjoilusta ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, ja avauserän jälkeen kotijoukkue johti 3-1. Filppula on tällä kaudella upottanut 11 laukauksestaan viisi maaliin.
Ensimmäisen erän jälkeen Niemi oli kuitenkin ohittamaton. Hän torjui Islandersin loput 16 laukausta, eikä päästänyt yhtään maalia viiden kierroksen voittolaukauskisassakaan. Max Domin ja Artturi Lehkosen maalit toivat Montrealin tasoihin ja voittolaukauskisaan, ja ottelun ratkettua Canadiensin pelaajat kehuivat veteraanimaalivahtia kuorossa.
– Hän oli paras pelaajamme tänä iltana. Hän oli uskomaton, Domi sanoi.
Jonathan Drouin katkaisi viiden maalittoman ottelun sarjan ja laukoi Islandersin avausmaalin.
– Jos toinen joukkue tekee kolme maalia ja pääsee sitten neljään tai viiteen, takaa-ajo vieraskentällä on vaikeaa. Niemi pelasi mahtavasti ensimmäisen erän jälkeen. Tämä ei ollut hänen paras alkunsa, mutta hän vastasi huutoon sen jälkeen ja pelasi erittäin hyvin, Drouin arvioi maalivahtia.

”Olimme yksinkertaisesti surkeita”

Canadiensin valmentaja Claude Julien kehui Niemen antaneen joukkueelle mahdollisuuden voittaa.
– Hän teki saman kuin muu joukkue. Toisesta erästä alkaen hän oli erittäin vahva, teki tärkeitä torjuntoja kun niitä tarvittiin ja antoi meille mahdollisuuden kivuta takaisin peliin, Julien sanoi.
Islanders oli voittanut viisi edellistä otteluaan.
– Olimme yksinkertaisesti surkeita. Oikea joukkue voitti. Tämä oli vuoden huonoin pelimme, Islandersin valmentaja Barry Trotz sanoi.

https://www.nhl.com/news/montreal-canadiens-new-york-islanders-game-recap/c-301637660

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti