Lounais-Häme

Joensuun puukotuksista epäillyt saatiin kiinni Jyväskylässä - liikkuivat anastetulla pakettiautolla

Helsinki
14.07.2018, 11:31

Kotimaa

Joensuun puukotuksista epäillyt kaksi miestä on saatu kiinni Jyväskylässä varhain tänä aamuna, kertoo Itä-Suomen poliisi. Epäillyt olivat liikkeellä Venäjän rekisterissä olevalla pakettiautolla, joka oli anastettu Kontiolahden Kontioniemestä.
Puukotuksen uhreiksi joutui kolme ihmistä perjantain vastaisena yönä Joensuun keskustassa sijaitsevassa ravintolassa. Puukotettujen vammat ovat poliisin mukaan vakavia. Rikoskomisario Johanna Halttusen mukaan heitä pystytään silti todennäköisesti kuulustelemaan vielä tänään.
– Heillä ei enää ole hengenvaaraa, sanoo Halttunen.

Kiinni otettuja miehiä epäillään kolmesta tapon yrityksestä

Poliisin mukaan tapahtumat saivat alkunsa välienselvittelystä yökerhon tupakkakopissa kello kahden aikaan perjantain vastaisena yönä. Paikalle tuli kaksi järjestyksenvalvojaa, joista toinen loukkaantui puukotuksessa vakavasti. Myös kaksi muuta miestä loukkaantui vakavasti.
– Vielä ei ole tietoa siitä, mikä johti tähän tilanteeseen. Ei tiedetä sitäkään, millaisia yhteyksiä epäillyillä ja asianomistajilla mahdollisesti on, kertoo Halttunen.
Epäiltyjen ja puukotettujen lisäksi poliisi ryhtyy kuulustelemaan myös tapahtumien silminnäkijöitä, ravintolan henkilökuntaa ja mahdollisia muita todistajia. Itse tupakkakopissa oli puukotuksen tapahtuessa Halttusen mukaan kymmenkunta ihmistä. Koppi on läpinäkyvä, joten silminnäkijöitä on todennäköisesti muitakin.
Kiinni otettuja miehiä epäillään kolmesta tapon yrityksestä. Molemmilla on poliisin mukaan tilillään aiempia väkivaltarikoksia. He ovat kotoisin Joensuun seudulta. Poliisi aikoo vaatia epäiltyjä vangittaviksi, kertoo rikoskomisario Halttunen.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic